Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Timrå förlorar i Västervik - efter en målrik tredjeperiod

7 april 2021 21:10
Matchrapport

Det var ingen typisk "slutspelsmatch" i den första perioden. Trots match tre i slutspelsserien, var det en ovanligt snäll period. Inte heller i den andra perioden skulle något av lagen få jubla. Ställningen var fortsatt 0-0 inför den tredje perioden. Den tredje perioden skulle visa sig bjuda på mål. Hela fem stycken. Dessvärre för Timrå slutade däremot matchen 4-1 till Västervik, vilket innebär 2-1 i matcher fördel Timrå.


Ovanligt snäll period

Timrå skapade direkt ett jätteläge efter bara sekunder spelade. Morten Madsen gav sig själv ett öppet mål genom en kylig dragning, men pucken bröts precis vid skottögonblicket. Nära att Timrå fick en drömstart i matchen.

Spelmässigt var matchbilden jämn, tät och chansfattig. Timrå var snäppet hetare och kom oftare till målchanser. De farliga målchanserna var däremot få, vilket har sin förklaring: match tre och mycket som står på spel.

Det fördelaktiga för Timrås del var presspelet. De hade mycket puckinnehav och satte in en bra återerövringspress så fort Västervik fick puckägo. Men det resulterade mer i att Timrå styrde spelet, medan hemmalaget fick satsa på kontringsspelet.

Matchen var ovanligt snäll för att vara slutspel. Det var bland annat minimalt med gruff efter avblåsning, och periodens enda utvisning var holding.

Timrå tog över perioden ju längre in de kom. Spel i defensiv zon blev mer och mer sällsynt för Timrås del, bortsett från boxplayspelet i slutskedet. Men trots Timrå-övertag, var tillställningen fortsatt 0-0 efter första perioden.

Fortsatt mållöst

Presspelet fortsatte vara lyckosamt även inledningsvis i den andra perioden. Vid flera tillfällen vann Timrå pucken högt upp i spelplanen, och kunde därefter etablera spel i offensiv zon.

4:39 in på perioden fick Timrå för första gången möjlighet i powerplay. Patrick Wiercioch fick en kraftfull klubba upp i ansiktet, vilket resulterade i 2+2 för Connor Jones. Men var inget spektakulärt numerärt överläge, desto bättre box av hemmalaget.

Under powerplayet väcktes däremot för första gången i matchen lite känslor.

Efter periodens powerbreak var det fortsatt mållöst, med 0-4 i skott. Utan skott blir det heller inga mål.

I den första perioden växte Timrå under periodens gång. I den andra perioden var det Västervik som gjorde det.

Med sex minuter kvar skadade Västervik-spelaren Victor Öhman sig oturligt. I en närkamp tappade han skäret och klämde sedan sin arm vad det såg ut som, mellan sarg och tacklingstagaren. Öhman som tur var tillbaka i spel efter incidenten.

Periodens första farliga målchans kom från Simon Krekula, bara enstaka minuter kvar av perioden. I anfallet efter är Jacob Blomqvist istället nära att ge Timrå ledningen, men pucken gick centimeter över mål.

Första målet skulle fortsatt dröja. Det var mållöst även efter den andra perioden, trots heta målchanser mot slutet.

Målkavalkad i slutperioden

Det efterlängtade målet skulle till slut komma, och självklart var det den så heta Jonathan Dahlén som skulle göra det. Som så ofta vann Timrå även den här gången pucken högt upp. Albin Lundin serverade därefter Dahlén till ett bra läge, som avslutade säkert.

Målet gav effekt, en negativ sådan för Timrå. För bara minuten efter svarade Kellen Jones med att styra in 1-1-kvitteringen, tid 2:42. Nu öppnade spelet upp sig första första gången i matchen.

Timrå fick den optimala chansen att ta ledningen på nytt, när de fick ett numerärt överläge med dryga kvarten kvar. Men ännu en gång svagt powerplay.

Tid 11:39 var det Västerviks tur i numerärt överläge. Denna gång var det Timrås tur att spela bra boxplay. Det skulle ändå inte spela roll. För Västervik tog ändå ledningen precis i slutet av powerplayet. Viktor Liljegren sköt från långt håll, och hittade luckan bakom Jacob Johansson.

När Timrå gick för kvittering, öppnade spelet upp sig ännu mer. Samtidigt som Timrå flyttade fram, kunde Västervik gå på vassa kontringar.

Timrå gjorde allt i sin makt för kvittering. Timeout och plockad målvakt med 2:19 kvar. Men det ville sig inte, och Västervik kunde stänga matchen i tom målbur, med både 3-1 och 4-1.