Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Timrå
TIK

Timrå finalklara - efter stabil seger i match sex

13 april 2021 21:10
Matchrapport

Frågan innan matchen var om Västervik skulle kräva fram en match sju, eller om Timrå kunde stänga matchserien idag. Svaret skulle bli det sistnämnda. Efter en stabil insats av alla lagdelar, lyckades Timrå besegra Västervik med 0-3. Detta innebär 4-2 i matcher och en kommande final mot vinnarna av Karlskoga mot Björklöven.


Timrå tar ledningen

Matchinledningen går att sammanfattas som tempostarkt, tät och händelsefattigt. Det var två lag som hade tydlig respekt för varandra, och som ville minska risken för bjudningar.

Första riktiga målchansen kom efter nio minuter. Västervik-spelaren Ryan Gropp fick en fri yta från nära håll mot Jacob Johansson, men skottet gick över.

Med halva perioden spelad var skottställningen 3-4 fördel Timrå, i en helt jämn period.

Matchens första utvisning drog hemmalagets Gilbert Gabor på sig, tid 10:40. I powerplayet var Christopher Liljewall sånär att stöta in en retur, men pucken gick på utsidan av Daniel Marmenlinds benskydd.

Med elva sekunder kvar i det numerära överläget fick Timrå chansen i spel fem mot tre. Trots få sekunder, lyckades Timrå utnyttja det. Jens Lööke hittade Jonathan Dahlén med en fin genomskärare, som kunde stöta in 0-1.

Timrå fick ett tydligt lyft efter målet, som även hade bud på fler mål.

Västervik fick avsluta perioden i numerärt överläge. Men Timrå höll undan perioden ut och ledde därmed med 0-1. Skotten slutade 5-14, med tydlig Timrå-favör.

Grepp om matchen

I fem mot fem-spelet var det Västervik som började betydligt bäst. Så pass bra att Timrå tog timeout efter 5:33.

Det var ett betydligt hetare hemmalag i den andra perioden. Johansson stod däremot pall och höll kvar Timrå i förarsätet.

Med drygt halva perioden spelad stack Viktor Lodin upp och skickade iväg en puck som såg ut att gå i mål. Men Västervik-målvakten räddade på ett imponerande sätt när han lyckades få upp armen.

Tätt efter Lodins chans fick Timrå ett nytt powerplay, och återigen skulle det ge utdelning. Denna gång var det Jacob Olofssons tur att näta. Olofsson stod parkerad framför mål, och var vaken när han styrde in Lodins skottförsök.

I den andra perioden var det Timrås tur att avsluta i numerärt överläge, efter att hemmalaget dragit på sig sin tredje utvisning i perioden. Men inget mål blev det och Timrå gick därför till pausvila med en 0-2-ledning. Nu var det upp till Västervik om matchserien skulle fortsätta till en sjunde avgörande, eller om Timrå kunde räkna in en finalbiljett.

Timrå finalklara

Det var ett offensivt och rappt hemmalag redan från nedsläpp. Det var nu eller aldrig för deras del och det syntes verkligen på inställningen.

Med ett Västervik med stort puckägo, fick Timrå ägna sig åt kontringar. En matchbild som inte var alltför förvånande sett till resultatet.

Även om Timrå inte hade lika mycket puck, var de ändå närmast att näta. Timrå spelade med luft under vingarna och gjorde i stort sätt allt rätt ute på isen. Stabilt försvarsspel, med en vass offensiv och Johansson längs bak som spikade igen.

Västervik använde powerbreaket som en extra timeout och gick ut med en större energi och desperation än tidigare. Det gav även utdelning i form av powerplay, tid 13:09.

Hemmalagets powerplay hade svårt att spela sig förbi Timrås box genom hela matchen. Timrå hade bestämt sig för att inte släppa förbi sig någon puck.

Med drygt tre minuter kvar gjorde Västervik ett sista försök med utplockad målvakt. Men precis som genom stora delar av matchserien, var Timrå namnet större idag. Sebastian Hartmann kunde stänga matchen i tom bur. Timrå är därmed klara för final, efter att besegrat ett väl kämpat Västervik med 4-2 i matcher. Nu väntar final mot vinnarna av Karlskoga mot Björklöven.