Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Frölunda HC
FHC

Förlust mot Frölunda HC

2 november 2021 22:17
Matchrapport

Timrå IK är det bättre laget under majoriteten av matchen och spelar en väldigt bra hockey men Timrås misstag blir väldigt dyra och det slutar med en förlust ur tredje omgången mot Frölunda HC.


Första perioden

Det är Timrå IK som tar kommandot i matchen och visar gästerna deras plats. Timrå skapar anfall och får flera farliga skott mot mål.

Spelet får ett avbrott när två Frölundaspelare och en Timråspelare kolliderar i en närkamp, var av en Frölundaspelare börjar blöda från ansiktet. Matchen återgår till spel efter ett par minuter.

Frölunda börjar växa sig in i matchen och skapar ett bra offensiv medan Timrå för en stund har problem med att komma från defensiv zon efter lite slarv.

Frölunda är så när på att få ett friläge men Jacob Johansson som vaktar Timråkassen ikväll, åker ut och möter pucken och skyfflar undan den innan Frölunda hinner fram till pucken.

Timrå får en kontring, två mot en, med Ty Rattie i fronten. Men läget går till spillo när Rattie lägger en puck som är en blandning mellan ett skott och ett pass.

Efter 8:48 spelade minuter kan gästande Frölunda göra mål efter ett snabbt handledsskott från högt upp i slotten, 0–1 till Frölunda.

Publiken på Västra Stå som i evighet stöttar Timrå IK i med och motgång, som bevisat, sjunger på läktaren. Timrå får en energikick och kan återigen skapa ett farligt läge, men som räddas av Niklas Rubin i Frölundakassen.

Efter en tekning i offensiv zon driver Erixon in pucken framför mål genom Frölundaförsvaret och är nära på att näta pucken i kassen. Ett högt sus hörs från publiken i hopp ett kvitteringsmål.

Denna match kan räknas som Timrås tredje match mot Frölunda. I samtliga matcher har Medelpadlaget visar upp ett bra spel, men dessvärre gått med förlust i de två tidigare matcherna, spelade i Göteborg. Även denna match startar Timrå starkt och leder skotten med 5–3 efter 12 spelade minuter.

Frölunda är nära på att utöka sin ledning efter ytterligare slarv i egen zon från Timrås sida. Men Timrå räddar sig själva ur situationen och kan stöta bort pucken.

Timrå får tryck på Frölunda i offensiv zon vilket resulterar till att Frölunda drar på sig en utvisning när Filip Johansson i Frölunda utvisas två minuter för holding. Timrå spelar ett väldigt bra powerplay med flera skott, men skotten täcks antingen av spelare eller målvakten. Det känns spontant frustrerande att pucken inte vill in. Pucken spelas runt effektivt och Timrå gör ett bra PP.

Efter Frölundas boxplay kommer gästerna in i matchen igen och kan avsluta perioden med ett par skott på mål.

Frölunda vinner perioden med 0–1, men Timrå vinner skotten med 8–4.

Pucken vill inte in i mål

Den andra perioden börjar med ett fysiskt spel där flera spelare fullföljer sina checkningar.

Efter två och en halv spelade minut drar Frölunda på sig utvisning när Frölundas Liam Dower Nilsson utvisas för hooking. Men efter misslyckas anfall från Timrå kan Frölunda utöka sin ledning med 0–2 i ett friläge. Ett mål i numerärt underläge. Resterande tid i powerplay kan spelas i Frölundas zon. Timrå försöker med skott men inget som träffas mål. Ett mindre bra powerplay för ett Timrå som har haft ett bra powerplay-spel så här långt i säsongen.

Med 11:55 kvar av den andra perioden utvisas Robin Hanzl efter en hooking. Timrå ställs inför sitt första boxplay i matchen. Efter en minut i boxplay har pucken varit mer i neutral zon och i Frölundas zon än där spelet förväntas att vara i en situation som denna. Timrå får faktiskt till skott på mål. Timrå klarar spelet i numerärt underläge utan några som helst problem.

Timrå som under inledningen av den andra perioden hade tappat takten lite och lät Frölunda komma in i matchen, har nu åter greppat taget om matchen och spelar ett bra spel offensivt och får till skott på skott. MEN pucken vill inte in.

Med mindre än tre minuter kvar av perioden får Oliver Johansson ett fint läge och gör en lika fin dragning, men pucken hamnar i plocken på Frölundakeepern. Pucken vill verkligen inte in för Timrås del.

Med 1:32 kvar fastnar Hanzls klubba vid en Frölundaspelares skridskor, som faller. Hanzl utvisas två minuter för tripping och timrå får avsluta den andra perioden i ett numerärt underläge, med 26 sekunder kvar i boxplay inför den tredje perioden.

Frölunda vinner även denna period med 0–1. Timrå vinner skotten med 11–6 (19–10).

Timrå ångar på men får bara utdelning på ett skott

Timrå klarar sitt andra boxplay i matchen och kan efter 26 sekunders spel återgå till fullt manskap.

Efter tre spelade minuter får Viktor Lodin en tackling och tappar balansen var på en ny tackling tar olycklig mot huvudet och Lodin blir liggandes på isen i några sekunder innan han tar sig till båset. Lodin åter i spel efter ett par minuter.

Timrå forecheckar högt och kan ta pucken från Frölunda i deras zon. Timrå pressar och stressar Frölunda och vinner flera närkamper och dueller.

Timrå bjuder på ett underhållande offensivt spel, något som påminner om fjolårets dominanta spel med dribblingar och ett fint passningsspel. Man dribblar bort Frölunda totalt för en sund och får hela laget felplacerat men nästan öppet mål, men som tidigare nämnt vill inte pucken in.

Ty Rattie driver ner pucken mot mål och blir hakad och hamnar i mål, domaren blåser för straff. En straff som Hanzl får lägga, och gör en snygg dragning och lägger in pucken i krysset. Äntligen ett mål för Timrå som reducerar till 1–2 efter 7:51 av den tredje perioden. Publiken jublar och ljudnivån påminner om första matchen med publik.

Timrå fortsätter att bjuda på ett intensivt och offensivt spel med flera skott, men inget som hamnar på mål.

Med sju minuter kvar av perioden utvisas Timrås Filip Westerlund för tripping, en utvisning som publiken inte håller med om att vara riktig. Timrå får för tredje gången i matchen spela fyra mot fem. Timrå kan även i detta boxplay komma till skott offensivt och klarar att spela av utvisningen.

Med 2:49 kvar tar Timrå timeout. Timrå driver upp i offensiv zon och tar samtidigt ut Jacob Johansson ur mål för att spela med sex spelare på planen.

Men Frölunda bryter sig loss och kan hämta upp pucken i Timråzonen och sätta pucken i tom bur, 1–3 till Frölunda med 2:12 kvar av matchen.

Frölunda vinner tredje omgången mot Timrå IK. En match som Frölunda men enkla ord snår ur händerna på Timrå IK.