Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Timrå IK med en seger mot Djurgårdens IF

18 november 2021 21:33
Matchrapport

Timrå IK vinner sin andra raka efter kvällens seger mot Djurgårdens IF med 2–5. Timrå öppnar matchen starkt och inleder målskyttet. Djurgården är hack i häl i målskyttet och tar även ledningen. Timrå kan kvittera och ta över ledningen och utökar den gång på gång i första perioden. Timrå lyckas spela av matchen väl och tar hem tre poäng!


En målrik första period

Inför kvällens match syns Didrik Strömberg på laguppställningen. Backen som tidigare varit skadad och haft en lång rehabilitering, gör ikväll debut i Timrå-tröjan för säsongen 21/22.

En intensiv start från båda lagen och pucken vandrar upp och ner längst isen. Tim Erixon skickar iväg en slägga mot mål efter ett pass av Robin Alvarez i ett anfall som startas av Ty Rattie. Pucken går in i nätet och Timrå IK tar ledningen med 0–1 efter knappa tre minuter.

Det tar inte lång tid innan Djurgårdens IF får in en puck bakom Jacob Johansson som står i Timrå-kassen ikväll. En turlig puck som studsar hemmalagets väg och kvitterar matchen till 1–1. Allt detta på under tre minuter.

Matchen fortsätter med ett högt tempo och underhållande hockey. Lagen strider om ledningen och greppet om matchen med flera vassa lägen. Per Svensson får prova skott från nära håll mot mål, men hittar ingen lucka på Mantas Armalis i Djurgårdens mål.

Efter halva perioden spelad tar Djurgården ledningen med 2–1 när William Eklund i Djurgården driver pucken bakom förlängda mållinjen och öppnar upp för Ludvig Rensfeldt som kan lägga in pucken i nätet bakom en felplacerad Johansson i mål.

Med 5:58 kvar på klockan kan Erik Andersson styra in pucken på ett skott från Per Svensson. Andersson som gör sitt första mål för säsongen och kvitterar matchen till 2–2.

Efter en vunnen teckning kan Jens Lööke spruta in en puck i mål som DIF-målvakten inte hinner med att se eller reagera innan det är för sent, 2–3 till Timrå IK. Och matchen fortsätter att bjuda på mål när Lodin driver ner pucken djupt i offensiv zon och vrider upp och lägger ett fint pass Erik Walli Walterholm som lägger pucken i nätet bakom Armalis i mål, 2–3 till gästande Timrå efter 15:57. Timrå IK har gjort tre snabba mål under en väldigt kort tid. Något som får Djurgården att reagera och väljer att byta keeper. Niklas Svedberg värmer upp och placerar sig mellan stolparna.

Det är som att en förtrollning har släppt över Timrå IK som får utdelning på sina skott, till skillnad mot tidigare under säsongen. Energin och drivet i spelarna är på en ny nivå, och tyngden från axlarna verkar ha lättat.

Djurgården får ett friläge efter en fin framspelning till Paul Carey som försöker en dragning, som Jacob Johansson plockar med en fin parad. Ett farligt läge för hemmalaget att reducera men utan utdelning. Djurgårdens defensiv börjar krackelera och bjuder Timrå på puckar och lägen. Det återstår bara två minuter till pausvila, en viktig sådan för Djurgården som minst sagt behöver en vila.

Timrå vinner perioden med 2–4, lika så skotten med 12–15.

Period nummer två

Timrå inleder periodens första minut med att dra på sig ett numerärt underläge när Ty Rattie utvisas två minuter för hooking. Timrå väntar även en ny avvaktande utvisning när Didrik Strömberg får två minuter, även han för hooking. Djurgården kan spela fem mot tre i 38 sekunder. Timrå klara spelet i fem mot tre utan större svårigheter.

Ty Rattie kommer ut från utvisningsbåset och får pucken efter en rensning av Jacob Blomqvist och befinner sig helt fri mot målvakten och lägger pucken mellan benen. Timrå utökar sin ledning till 2–5 efter 2:47 i den andra perioden.

Timrå klarar resterande tid i boxplay utan att Djurgården kan skapa några farligare chanser i numerärt överläge.

Timrå fortsätter att sätta press på hemmalaget när Ty Rattie är nära på att vinna pucken i en jakt mot tre Djurgården-spelare. Djurgården drar på sig en highsticking i situationen när Pontus Johanssons klubba träffar Rattie i huvudhöjd efter 5:18 spelade minuter. Timrå får spela sitt första powerplay i matchen och får en möjlighet att utöka sin ledning ytterligare.

Djurgården klarar sitt spel i boxplay efter ett bra spelat powerplay av Timrå som vid några tillfällen är nära att skaffa sig riktigt skarpa lägen.

Sebastian Hartmann är så nära på att göra sitt första mål i matchen efter en fin framspelning. Men olyckligtvis går Hartmanns klubba av på mitten utan att pucken hittar sig till mål.

Efter halva matchen spelad är det Timrå som äger matchen. Djurgården viker inte ner sig, trots ett underläge på 2–5 och tufft motstånd. Utan DIF fortsätter att spela sig framåt och får skott på mål, men inget som letar sig över mållinjen.

Med fyra minuter kvar av perioden får Viktor Lodin ett öppet mål efter ett fint klapp klapp spel mellan han själv och Nolan Zajac. Tyvärr lyckas inte Lodin få in pucken och håller sig för huvudet efter ett läge som förväntas vara ett självklart mål.

Med 1:56 kvar av perioden utvisas Robin Alvarez för holding och Timrå får avsluta perioden i numerärt underläge om inte hemmalaget lyckas göra mål. Djurgården spelar ett fint powerplay med en William Eklund som visar sig gång på gång efter sin återkomst till laget efter en viss tid borta i NHL och San Jose Sharks, tillsammans med Jonathan Dahlén.

Timrå vinner perioden med 0–1 (2–5). Skotten vinner Djurgården med 14–6 (26–21).

Timrå IK spelar av matchen effektivt

Timrå börjar perioden i boxplay med fyra återstående sekunder av utvisningen.

Efter knappa fem minuter av perioden anfaller Djurgården med ett farligt anfall. Filip Cederqvist i Djurgården får ett rapp mot klubban i samma ögonblick som han ska lägga pucken mot mål. Domaren blåser av för straff, en straff som Rakhsahani lägger. Jacob Johansson är med på noterna och kan rädda pucken efter en svag lagd straff.

Perioden bjuder inte på en lika intensiv hockey som tidigare i matchen. Tempot är en aning lägre men är fortsatt relativt högt. Djurgården har fått fler skott på mål hittills i perioden, men Timrå spelar ett stabilt defensiv och är med bakåt.

Timrå får en ny chans i powerplay när Marcus Sörensen utvisas två minuter för tripping. Djurgården klarar att spela av sin utvisning efter ett händelsefattigt powerplay av Timrå.

Med 9 minuter kvar av perioden har matchen kommit in i ett lugn där tempot inte är lika högt som tidigare. Timrå försöker driva ut den resterande tiden av perioden och låter pucken gå mellan spelarna på isen.

Dessvärre utvisas Jacob Blomqvist två minuter för charging med 6:45 kvar av den tredje perioden. Djurgården startar sitt powerplay med att vinna en teckning och driva pucken mot mål med ett skott, ett sådant som Jacob Johansson återigen kan rädda som han hittills har gjort 31 gånger i matchen.

Jacob Blomqvist är tillbaka från utvisningsbåset och Timrå är fulltaliga med lite mer än fyra minuter kvar av perioden.

Det återstår tre minuter kvar av matchen när kaptenen Liljewall får ett läge och provar skott. Tyvärr utan utdelning. Och Timrå fortsätter att spela pucken och rotera för att spela ut tiden. Djurgården har tappat hoppet om matchen och har växlat ner sitt spel till lägsta växeln.

Timrå går för sin andra raka seger, med en vinst mot hemmalaget Djurgårdens IF med 2–5. Djurgården vinner skotten i den tredje perioden med 8–6 (34–27).

Nästa hemmamatch

På lördag gästas vi av IK Oskarshamn i NHC Arena.

Nedsläpp kl.18:00 – Säkra din plats på tik.ebiljett.nu!