Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Timrå IK vinner mötet mot IK Oskarshamn

20 november 2021 21:10
Matchrapport

Timrå IK vinner med 2–0 i mötet mot gästande IK Oskarshamn i NHC Arena. Timrå spelar en intensiv hockey och är effektiva i powerplay där laget gör båda sina mål för matchen. IK Oskarshamn har några bra perioder i matchen, men hindrar inte Timrå som efter tre välspelade perioder tar sin tredje raka seger.


Ett bra tryck på isen och på läktaren

Timrå startar perioden starkt och börjar även matchens skottstatistik. Det är en höj ljudnivå från läktarna som nästan är fullsatta under kvällens drabbning.

Timrå driver fram ett par fina möjligheter där Erik Walli Walterholm är millimeter från att näta pucken bakom Tim Juel i Oskarshamns mål.

Matchen är intensiv, lika så trycket från läktarna. Timrå trycker på och pressar gästande IK Oskarshamn hårt i offensiv zon. Det intensiva spelet resulterar till ett fysiskt spel framför mål och runt om kring sargerna, något som uppskattas väl av publiken som jublar efter varje smäll i planket.

Robin Hanzl är stark vid kortsargen i offensiv zon och vinner pucken. Hanzl driver sedan in mot mål och skapar således en fin möjlighet att göra matchens första mål, men dessvärre utan utdelning för tjecken.

Timrå är matchens startkaste lag inledningsvis med ett IK Oskarshamn som inte matchar hemmalagets intensivitet. Timrå är väldigt effektiva i offensiv zon och låter pucken göra jobbet genom att passa runt pucken på ett givande vis.

Med 3:23 kvar av första period har Oskarshamn återhämtat sig lite och kan börja skapa möjligheter offensivt. I samband med det drar Timrå på sig en utvisning när Joey Laleggia åker för en holding. Och Timrå står inför matchens första boxplay.

Timrå spelar väldigt destruktivt och låter inte IK Oskarshamn in i offensiv zon utan svårigheter. Timrå vinner flera gånger pucken i neutral zon. Tiden rinner ut och Timrå spelar med fullt manskap utan att gästerna lyckats skapa något farligt i numerärt överläge.

Perioden går till sitt slut med 0–0 på resultattavlan och 8–8 i skottstatistiken.

Timrå IK visar sin effektivitet i powerplay

IK Oskarshamn inleder den andra perioden mycket starkare än visat i första perioden och Timrå blir lite mer pressat än tidigare i matchen. Intensiteten har gått ner sig lite i jämförelse med tidigare men håller trots detta ett höt tempo.

Per Svensson visar vart skåpet ska stå när han står upp fint i neutral zon och bjuder på en klockren propp på öppen is. Det fysiska spelet fortsätter när Robin Hanzl får pucken och bjuder på en fin offensiv tackling som Oskarshamnspelaren inte är beredd på.

Walli Walterholm driver upp pucken över planen med 12:40 kvar av andra perioden. Han kommer förbi Oskarshamns defensiv och skickar pucken över centrallinjen till Erik Andersson som är väldigt nära på att inleda matchens målskytte. Ett väldigt fint anfall med ett gediget utförande, tyvärr utan utdelning.

Det är ett jämt spel men Timrå är snäppet starkare i matchen när Ty Rattie börjar sikta in sig med ett skott i ribban efter halva perioden spelad.

Med 8:18 kvar av perioden utvisas IK Oskarshamns David Quenneville för hooking och Timrå får spela sitt första powerplay för matchen. Timrå spelar bra och får flera skott på mål efter utvisningens första minut innan pucken letar sig över plexiglaset. Med 36 sekunder kvar i powerplay gör Jacob Blomqvist matchens första mål efter att Jens Lööke sickar pucken upp centralt i slottet efter en närkamp bakom offensivt mål. Jacob Blomqvist står väl placerad och kan trycka in pucken i nätet, 1–0 Timrå IK.

Nolan Zajac är nära på att göra mål i öppet mål, men Oskarshamns målvakt Tim Juel bjuder på en riktig tv-räddning efter att han är helt felplacerad efter en lurig situation stunden innan. Hanzl klipper till ett skott och Juel hinner precis fram med plocken. Som sagt en riktigt snygg tv-räddning.

Med 2:24 kvar av perioden får Timrå sitt andra numerära överläge efter att Oskarshamns Patrik Karlkvist utvisas två minuter för holding. Timrå startar powerplayet starkt med två skott på mål, var av ett i stolpen. Timrå spelar otroligt effektivt och Oskarshamn har svårt att stoppa Timrås tryck i offensiva zonen. Med 39 sekunder kvar av numerära överläget gör Viktor Lodin matchens andra powerplaymål med 1:03 kvar på klockan. Lodin trycker in pucken på ett direktskott från högre tekningscirkeln och letar sig till insidan av Oskarshamns mål. Assist för målet är Nolan Zajac och Jens Lööke. 2–0 Timrå IK.

Perioden avslutas 2–0 till Timrå IK. Timrå vinner även skotten med 13–4 (21–13).

Timrå IK segrar efter en fysisk period

Efter 2:39 spelad i den trejde perioden utvisas Oskarshamns Jonas Engström två minuter för tripping. Timrå får sitt tredje powerplay för matchen. De två tidigare har resulterat till ett mål i vardera numerära överlägen. Timrå visar även i detta PP en dominans över Oskarshamn som är på bakfoten under majoriteten av sitt underläge. Lodin är nära på att göra en retur på sitt tidigare mål i matchen, men får inte hål på Oskarshamnskeepern denna gång. Oskarshamn klarar att spela av sin utvisning med nöd och näppe.

Oskarshamn är återigen fullt manskap och får en adrenalinboost vilket resulterar till ett farligt anfall innan Walli Walterholm kan slå undan pucken.

Matchen tar en ny pik i intensitet både på isen och på läktaren när även det fysiska spelet trappas upp.

Med 6:29 kvar av perioden är det riktigt irriterat på isen efter ett par hårda tacklingar från båda lagen. Med knappa fyra minuter kvar av perioden får Oskarshamn till ett anfall som hotar nollan på resultattavlan, men Jacob Johansson stoppar pucken som resterande skott i matchen.

Publiken applåderar och sjunger. Ljudnivån är riktigt hög och väggarna är nära på att skaka.

Med 2:08 kvar utvisas Oskarshams Dale Weise två minuter för tripping och Timrå får i princip spela perioden ut i numerärt överläge om laget inte lyckas göra sitt tredje mål i PP. Efter en avblåsning är det riktigt irriterat och det blir slagsmål mellan Robin Hanzl och Oskarshamns Emil Martinsen Lilleberg efter att Robin Alvarez får sin hjälm avslagen.

Med minuter kvar av matchen står hela arenan upp och Västra Stå hoppar. Det kokar i hallen. Timrå IK vinner matchen med 2–0 efter 60 välspelade minuter, vilket innebär tre raka segrar för Timrå IK. Jacob Johansson utnäms till matchens lirare efter sin första nolla för säsongen.

Djurgårdens IF förlorade sitt möte mot Linköping HC med 2–5 till gästerna. Det innebär att Timrå IK klättrar en placering i tabellen och ligger nu på en trettonde plats.