Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Färjestad
FBK

Timrå IK förlorar mötet mot Färjestad BK

25 november 2021 21:33
Matchrapport

Timrå IK går förlorandes ur mötet mot gästande Färjestad med 1–4. En jämn första period som inte bjuder på en händelserik sådan. Men det är gästerna som steppar upp sitt spel i den andra perioden och gör tre mål. Timrå svarar med att öppna den tredje perioden med ett mål. Timrå kan även hota Färjestad i den tredje perioden, men lyckas inte göra fler mål innan Färjestad punkterar matchen med sitt fjärde mål i öppen kasse.


En jämn första period

Joey Laleggia startar matchens skottstatistik med ett skott efter fem minuters spel i perioden. En händelsefattig inledning trots spel över hela isen. Oliver Johansson har synts mycket under matchens första fem minuter med flera dragningar i offensiv zon, men inget som har resulterat till någon mer än så.

Det är Timrå som tar det större initiativet efter Laleggias skott och är nära på att göra matchens första mål när Jens Lööke får en skottmöjlighet långt ner i slottet, men pucken hittar inte nätet. Matchens farligaste målchans hittills.

Med 12:55 kvar av den första perioden drar Jacob Blomqvist på sig två minuter i utvisningsbåset efter en slashing. Timrå får spela matchens första boxplay. I tidigare matcher har Timrå varit effektiva i boxplay och har till och med åstadkommit ett mål i en tidigare match. Gästande Färjestad gör ett relativt bra powerplay och kan komma till skott, men Timrå gör även ett effektivt boxplay.

Efter halva perioden spelad får Ty Rattie en puck mot ansiktet och blir liggandes på isen för en stund innan han kliver av planen och lämnar en blodfläck efter sig på isen. Hur omfattande skadan är, är oklart.

Viktor Lodin visar hög klass när han driver pucken i offensiv zon och bjuder på snurrfinter och dribblingar mot mål. Lodin är väldigt nära på att göra matchens första mål men Haukeland i Färjestadmålet kan rädda Lodins skott. Publiken uppskattar Lodins uppvisning. Timrå fortsätter att skapa möjligheter framåt och leder skotten efter 13 spelade minuter.

Gustav Rydahl i Färjestad blir liggandes på isen bakom eget mål och håller sig för ansiktet. På reprisen kan man se att han får en klubba olyckligt mot ansiktet.

Med 4:14 kvar av första perioden utvisas Adam Ginning i Färjestad efter high-sticking. Timrå kan spela sitt första powerplay i matchen. Inledningsvis kan Färjestad skapa ett farligt läge i numerärt underläge men får ingen utdelning utöver tidsfördriv. Ty Rattie är tillbaka i matchen med en ny tröja, med nummer 22 på ryggen. Timrå gör inget vidare powerplay inledningsvis men kan i sista minuten skapa ett litet tryck i offensiv zon. Färjestad klarar sitt första boxplay i matchen utan någon strängare prövning.

Perioden går till sitt slut med 0–0 på resultattavlan. Skotten vins av Timrå IK med 7–5.

Färjestad steppar upp sitt offensiva spel

Periodens första minut bjuder på en tempo och intensitets-ökning. Färjestad kan komma till en kontring med tre man mot en, men blir avvaktande och Timrå kommer ikapp och kan stoppa Färjestads kontring.

Färjestad kommer ut i den andra perioden men ny energi och visar upp ett annat spel än tidigare i matchen. Och det är mycket Färjestad länge in i perioden. Men Timrå har hittills lyckats hålla gästerna på utsidan. Färjestad har dragit ifrån en aning i skottstatistiken som nu är 8–13 till FBK.

Efter sex minuters spel i den andra perioden tar Timrå time-out efter en stark inledning från gästernas sida.

Med 11:23 kvar av perioden gör gästande Färjestad matchens första mål efter en lång anfallssituation från laget. Det är Gustav Rydahl som driver runt pucken i offensiv zon och lägger in pucken bakom Jacob Johansson i mål, 0–1 till Färjestad efter halva matchen spelad.

Timrå får ett nytt försök i powerplay efter att Jacob De La Rose utvisas två minuter för slashing. Men det tar 26 sekunder innan Färjestad får in sitt andra mål för matchen, detta i numerärt underläge efter att Per Åslund i Färjestad knackat in pucken över linjen från nära håll framför Johansson i mål, 0–2 till Färjestad.

Timrå fortsätter sitt spel i powerplay och får några skottillfällen. Men även detta numerära överläge är ett svagt sådant från Timrås sida. Med ungefär fem minuter kvar tar timrå ett nytt steg i sitt spel och kan skapa längre anfall i offensiv zon. Men med tre minuter kvar av perioden kan Färjestad utöka sin ledning till 0–3 efter ett högt skott från blå av Linus Johansson i Färjestad, som tar olyckligt i Christopher Liljewalls ansikte och studsar in i mål bakom Johansson i mål. Liljewall åker raka vägen ut till omklädningsrummet och håller sig för ansiktet. 0–3 till Färjestad.

Klockan tickar ut och Färjestad vinner perioden med 0–3. Gästerna vinner även skotten med 6–13 (13–18).

Lodin med hockeygodis

Timrå har en ny skepnad i tredje perioden i jämförelse med den andra perioden och sätter press på gästande Färjestad.

Det dröjer inte längre än 3:17 av den tredje perioden innan Lodin gör återigen en vacker prestation i form av en snygg dragning och med ett skott som hittar sig till nätet bakom Haukeland i mål. Per Svensson som startar anfallet lägger ett långt och fint pass till Lodin som avslutar med en reducering för Timrå.

Timrå får ytterligare energi från målet av Lodin, och kan fortsätta att driva fram pucken offensivt. Robin Alvarez provar skott i ett läge som inte är helt ofarligt.

Färjestad kommer aningen tillbaka i matchen när Jacob De La Rose får prova två skott mot mål i samma situation efter ett farligt anfall av FBK.

Efter 10:24 spelad av den tredje perioden utvisas Viktor Lodin två minuter för interference efter en tackling i offensiv zon. Timrå får spela sitt andra numerära underläge i matchen. Timrå spelar en destruktiv box och vinner majoriteten av duellerna längs sargerna och kan spela sig ur det numerära underläget.

Skottmässigt är Timrå ikapp Färjestad, men Timrå har två mål kvar att göra för att kvittera matchen när det återstår fem minuter av ordinarie tid. Timrå sätter press på Färjestad och jagar en ny reducering i matchen. Lodin visar upp sig även nu med fint arbete med puck och passningspel.

Med 2:36 kvar plockar Timrå ut Jacob Johansson från målet för att spela med en extra utespelare. Timrå som har ett bra tryck i offensiv zon blir avbrutna när Färjestad kan rensa bort pucken och slå en iceing. Färjestad kan i en senare sekvens återigen rensa pucken men denna gång med en puck som letar sig i riktning mot mål. Färjestad utökar sin ledning till 1–4 med 1:38 kvar av perioden.

Timrå lägger sig inte platt på isen utan fortsätter att sätta press i offensiv zon, trots att gästerna har punkterat matchen. Oliver Johansson styr pucken på ett skott som tar i stolpen med mindre än minuten kvar.

Perioden slutat med 1–1 i mål. Timrå vinner skotten med 12–4 (25–22). Färjestad vinner matchen med 1–4.