Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Rögle
RBK

Timrå IK vinner rysaren efter straffar

30 november 2021 21:52
Matchrapport

Timrå IK tar två poäng hemma i NHC Arena mot gästande Rögle BK efter en intensiv och spännande avslutning på matchen. Timrå kommer ut och spelar en inledningsvis svag period men vänder trenden efter halva första perioden. Timrå fortsätter sedan trenden matchen ut genom den andra perioden och majoriteten av den tredje. Timrå tar ledningen tre gånger under matchens gång, men Rögle lyckas kvittera samtliga mål.

Matchen går till förlängning efter en rysare till avslutning av den tredje perioden. Förlängningen blir mållös och matchen avgörs på straffar. Timrå IK vinner med 4–3 mot serietvåan Rögle BK.


En jämn start på matchen

Inledningsvis är matchen jämn där båda lagen får chanser i respektive offensiv zon. Men gästande Rögle BK tar det största initiativet och tar över matchen efter närmare halva perioden spelad.

Timrå har haft några chanser offensivt där Viktor Lodin och Ty Rattie har haft några möjligheter vardera.

Timrå är dock under periodens första hälft stundvis slarviga med puck, positionering och kommunikation.

Med 7:55 kvar av perioden utvisas Ryan McKiernan i Rögle två minuter för slashing på Alvarez. Timrå får spela matchens första powerplay. Timrå spelar pucken effektivt i anfallszon och efter 58 sekunder av överläget ser Ty Rattie en lucka och kliver fram från vänstra tekningscirkeln och trycker in pucken bakom Christoffer Rifalk i röglemålet. 1–0 till Timrå IK.

Nästan omgående drar Rögle på sig en ny utvisning och Timrå får en ny chans i numerärt överläge. Dessvärre får Timrå inte till det i sitt andra powerplay för matchen och Rögle hittar sig själva på isen med fullt manskap efter två snabba minutrar i utvisningsbåset.

Erik Walli Walterholm driver pucken framåt och ger Timrå ett par fina möjligheter att utöka sin ledning, men pucken går inte Timrås väg denna gång. Det är Timrå som i periodens andra halva har tagit över matchen en aning och sätter bra press på gästerna.

Med två minuter kvar av perioden drar Joey Laleggia på sig två minuter för hakning och Timrå får spela av perioden i sitt första boxplay. Rögle är effektiva och det tar 12 sekunder i numerärt överläge för att kvittera matchen till 1–1. Mål av Adam Tambellini som hittar en lucka till vänster om Jacob Johanssons plockhandske.

Med fem sekunder kvar av perioden får Ty Rattie en utvisning för fördröjning av spel efter att pucken blir låst mot sargkanten och spelet blåses av.

Perioden går till pausvila med 1–1 på resultattavlan. Rögle vinner skottstatistiken som visar 7–9.

Timrå pressar Rögle

Timrå börjar perioden i boxplay med 1:55 kvar för Rattie i utvisningsbåset. Rögle är väldigt effektiva i offensiva zonen och spelar runt pucken. Rögle får till ett skott som Jacob Johansson räddar med en fenomenal tv-räddning när han plockar pucken i plockhandsken i det sista ögonblicket. Johansson ska även bjuda på ännu en fenomenal räddning i en liknande situation, denna gång med en benparad.

Timrå kommer ut och spelar fullt manskap och anfaller direkt. Sebastian Hartmann laddar bössan och skjuter ett hårt direktskott från den högra tekningscirkeln i Rögles zon, pucken letar sig in i nätet och Timrå tar ledningen i matchen för andra gången. 2–1 till Timrå IK.

Timrå fortsätter starkt framåt och får in flera skott mot mål på köpet. Rögle känns tunga i fötterna efter pausvilan och tillåter Timrå att föra matchen.

Med 11:14 kvar av perioden utvisas Joey Laleggia två minuter för tripping. Rögle får en ny chans att komma tillbaka in i matchen i spelformen fem mot fyra. Rögle producerar skott på mål, men Jacob Johansson håller tätt mellan stolparna. Timrå klarar av spelet i boxplay även denna gång.

Med 4:48 kvar av den andra perioden utvisas Mattias Sjögran i Rögle två minuter för hooking. Rögle kan kontra med en man mindre på isen, men får inte utdelning. I samma situation kan Timrå kontra tillbaka och Ty Rattie lossar bössan igen, denna gång tar pucken i målramen och flyger upp i skyddsnätet. Rögle gör ett bra boxplay och Timrå har lite svårigheter till att skapa ett etablerat anfall.

Timrå fortsätter dock offensivt perioden ut och vinner perioden med 1–0. Timrå vinner även skotten i den andra perioden med 11–7 (18–16).

En riktig rysare

Den tredje perioden börjar jämnare än hur matchbilden såg ut i den andra perioden. Rögle kommer in och har hittat ny energi efter pausvilan.

Med 12:25 driver Alvarez ner pucken i offensiv zon och lägger pucken till Jacob Blomqvist som åker bakom Rögles mål. Jens Lööke kommer åkandes från högre upp i zonen och Blomqvist lägger ett snyggt pass till Lööke som klipper till pucken, dessvärre träffar pucken inte innanför målramen.

Tiden i den trejde perioden tickar snabbt och periodens första tio minutrar är spelade med relativt få avblåsningar. Timrå har kommit tillbaka till det offensiva spelet som visades under perioden innan. Och Rögle tappar sitt tempo som laget hade inledningsvis i perioden.

Timrå spelar destruktivt utan puck och vinner många närkamper längst sargerna. Laget har även börjat att försöka spela av matchen och få tiden att gå fort.

När det återstår 4:35 av perioden får Rögle till ett farligt anfall som luktade mål, men det skulle inte dröja länge innan målet kommer efter en tekning efter den tidigare situationen. Rögle kvitterar till 2–2 med 4:32 kvar av perioden.

Men det tar inte lång tid innan Ty Rattie gör sitt andra mål i matchen efter att själv brutit ett uppspel av Rögle i Rögles zon. Och lagt ett skott på mål som går till retur. Rattie har tålamod och väntar ut Christoffer Rifalk i mål och hittar en öppning i nätet för att ge Timrå ledningen igen med 2:46 kvar av perioden.

Rögle tar timeout med 2:05 kvar av perioden för att prata ihop sig för en kvittering. Rögle spelar med tom målbur och sex spelare på isen. Rögle får flera skott mot mål och spänningen är hög.

Men Timrå får ut pucken ur zonen med halvminuten kvar. Det blir även en utvisning för Tim Erixon efter att han hållit fast motståndares klubba. Nu väntas spel sex mot fyra med 25 sekunder kvar.

Rögle kan även kvittera för tredje gången i matchen efter att pucken glider sakta över linjen när Jacob Johansson blir liggandes på magen efter en sidledsförflyttning. 3–3 med 13 sekunder kvar av perioden.

Tiden rinner ut och förlängning väntar efter en kort vila.

OT

Förlängningen spelas jämt med farliga anfall från båda lag. Viktor Lodin gör en fin prestation när han driver in i offensiv zon och dribblar bort samtliga av Rögles spelare. Han fortsätter ner mot mål och avlossar ett skott som går några centimeter på fel sida av stolpen. En uppvisning som förtjänar ett annat öde.

Förlängningen går till sitt slut och matchen ska avgöras på straffar.

Straffomgång

Rögle missar sin första straff, medan Robin Hanzl sätter Timrås första straff. Rögle missar sin andra straff, lika så Ty Rattie för Timrå. Rögle missar sin tredje straff vilket innebär att Timrå vinner matchen med 4–3 efter straffar.