Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Timrå
TIK

Förlust efter straffar

4 december 2021 17:50
Efter match

Det var en jämn historia i Småland idag när vi gästade VIDA Arena för att ta oss an Växjö Lakers. Trots att Timrå IK gått upp i ledning två gånger i matchen, sista gången med minuten kvar att spela, tvingade Växjö matchen till förlängning och sedan straffar där hemmalaget var snäppet vassare.


Mållös första

Matchen inleds avvaktande där inget lag lyckas knipa taktpinnen inledningsvis. Målchanserna som skapas är inte allt för farliga utan den första riktiga målchansen kommer efter fyra spelade minuter då Växjö avlossar mot Johansson som går strax utanför och det är inte långt ifrån att en blå spelare fångar upp pucken och styr in den i ett öppet mål.

Större delen av perioden har även den matchbilden. Båda lagen försöker men inga riktigt vassa lägen skapas. Dock så är Växjö snäppet vassare än Timrå under långa delar av perioden vilket även syns på framförallt skotten på mål, som Växjö vinner med 15-6. Många relativt ofarliga skott dock. Perioden går till pausvila utan att något lag hittar nätet.

- Växjö har lite mer skott men vi håller dom utanför så det blir inte så farligt. Jag tycker ändå att det är en bra första period, säger Oliver Bohm i pausintervjun och forstätter,
- Vi är lite för slarviga när vi spelar ur egen zon och får ganska korta anfall. Kan vi få längre anfall så kan det bli lite mål och ännu roligare.

Nytt mål av Ty Rattie!

Timrå kliver ut i perioden och tar taktpinnen direkt. Erik Andersson är ytterst nära att göra matchens första mål men lyckas inte hitta förbi Adam Åhman i Växjökassen. Man skapar flertalet helt okej målchanser under dom inledande minuterna av perioden innan Växjö vaknar till.

Växjö jobbar sig in i perioden och är även dom ytterst nära att näta men inte heller får till det där sista för att göra mål. Men i samband med att Växjö spelat upp sig så tvingas vi dra på oss en utvisning. Robin Hanzl som får åka och sätta sig i utvisningsbåset.

Inledningsvis i det numerära överläget får Växjö inte ens möjlighet att kliva in i vår zon och många sekunder hinner ticka i väg innan det ens är aktuellt med spel i vår zon. När dom väl tar sig in så håller vi dom i utkanten i princip under hela deras powerplay – Vi klarar detta galant! I samband med att vi blir fulltaliga är det ombytta roller då Växjö fäller just Robin Hanzl och får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Även vi har inledningsvis svårt att etablera oss i offensiv zon. Men när cirka en minut har gått av det numerära överläget så får man till det. Ty Rattie får pucken framför mål och försöker både en och två gånger på mål, den andra gången vallar han in pucken via Åhmans rygg in i mål!

Efter målet fortsätter Timrå att vara bra. Växjö sprattlar till ibland och skapar farliga chanser, t ex som när Forslund i Växjö nästan får ett friläge som Johansson enkelt räddar men det är räddningen av returen som visar vilken fenomenal målvakt Johansson är. Men överlag är det Timrå som ligger närmare en utökning till 2-0 än att Växjö ska kvittera. Åhman i Växjömålet håller kvar Växjö i matchen med ett par svettiga räddningar.

Men med två minuter kvar av perioden så får Växjö chans att komma in i målprotokollet när Tim Erixon får sätta sig i utvisningsbåset. Även denna gång försvarar sig Timrå bra och tvingar ut pucken i Växjös zon, mittzon eller sargkanterna konstant. Växjö skapar ingenting, istället straffar frustrationen sig. Med bara fem sekunder kvar av utvisningen skickar Glenn Gustavsson upp sin klubba i ansiktet på Sebastian Hartmann vilket renderar i en tvåminutersutvisning. Med tanke på att det bara var sekunder kvar av perioden så inleder Timrå den tredje perioden i powerplay.

I pausen intervjuades Ty Rattie av Cmore som var nöjd med hur laget presterade men framförallt med hur man agerar i powerplay, där Lundin och LaLeggia får beröm för sitt förarbete till målet. Inetrvjun avslutas med att Rattie berättar vad som krävs för att hålla ledningen matchen ut:

- Vi ska göra det enkelt för oss själva i dom kommande tjugo minuterna.

Nära tre poäng!

Timrå inleder i numerärt överläge men får inte riktigt till det som sist. Man kämpar på men Växjö kan döda utvisningen utan att några större händelser. Bara sekunder efter att Växjö blivit fulltaligt så händer det som inte får hända, Växjö Martin Lundberg lyckas lite slumpartat spräcka Johanssons nolla för ikväll.

Efteråt är det som ett pånyttfött Växjö vi tampas mot. Mycket puckinnehav och många skott mot Johansson avlossas från blåa spelare. Timråspelarna kämpar med näbbar och klor för att reda ut det här men istället så försvåras läget ytterligare då Joey LaLeggia får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter en hög klubba.

Växjö fortsätter att mala på mot mål som tidigare men Timrå är fortsatt starka i numerärt underläge. Svettiga räddningar, blockade skott och bra rensningar bäddar för att även detta numerära underläge klaras av.

Matchen står och väger mycket fram och tillbaka. Det märks på spelarna att båda lagen vill ha med sig samtliga poäng mer från dagens tillställning. Men med strax under två minuter kvar av perioden så får laget ett guldläge! Växjös Martin Lundberg får åka och sätta sig i utvisingsbåset efter att han slashat klubban ur handen på Lööke!

Det numerära överläget blir en kort historia – 20 sekunder in så hittar Ty Rattie nätet för andra gången denna match och med 1.20 kvar på klockan är vi åter i ledning! Men trots den sena ledningen gick matchen till övertid efter att Växjö plockat målvakten och satsat allt därefter. Med 13 sekunder kvar av ordinarie matchtid hittar Olle Lycksell nätet och tar matchen till förlängning.

Förlängning

Förlängningen blev en svettig historia för Timrå IK. Växjö höll i taktpinnen i stora delar av dessa fem minuter och hade även en puck i ribban samt mållinjen. Men, det blev en mållös förlängning vilket innebar straffläggning.

Där var Växjö snäppet vassare och tar med sig bonuspoängen efter att Olle Lycksell satt den avgörande straffen.

Nästa hemmamatch

Torsdag 9 december tar vi emot Skellefteå AIK hemma i NHC Arena.

Säkra din plats till matchen från 100 kr - Klicka på länken nedan eller här