Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Linköping
LHC

Timrå IK vinner hemmamötet mot Linköping HC

24 januari 2022 21:50
Efter match

Timrå IK vinner andra raka hemmamatchen, denna gång med 3–1 mot gästande Linköping HC. LHC startar perioden starkt men tappar greppet om matchen ju längre in i matchen går. Timrå är väldigt effektiva i offensiven men får inte in alla puckar som erbjuds. Tillslut kommer utdelningen och gästerna orkar inte hålla tillbaka.


Intensiv och jämn period

Gästande Linköping HC startar matchen aggressivt och kan åstadkomma två vassa målchanser inom två minuters spel.

Timrå svarar genom Lodin som driver fram pucken mot mål men checkas hårt av Linköpings defensiv. Lodin håller hårt i pucken och droppar den snyggt till Jens Lööke som lägger pucken på mål. Ett riktigt fint framspel som förtjänar ett mål.

Matchen har en väldigt intensiv start från båda lagen som kommer till skott. Efter fem minuter står det 4–4 i skott på mål.

Med 11:18 kvar på klockan kommer matchens första mål när Erik Walli Walterholm trycker upp pucken i nättaket från slottet, 1–0 Timrå IK.

Ledningen håller inte länge då Linköping kvitterar inom en minut efter Timrås ledningsmål efter slarv i egen zon, 1–1.

Matchen fortsätter i sin intensiva matchbild med jämna strider om pucken och starka offensiva uppspel.

När det återstår sex minuter kvar av perioden har tempot avlägsnat en aning efter en stund med flera avblåsningar. Timrå har även tagit över kommandot när spelet är i Linköpings zon.

Perioden går till sitt slut efter en mycket jämn spelad period. Matchens första 20-minutrar slutar med 1–1. Skotten vinner Timrå IK med 12–6.

Pucken vill inte in

Linköping startar likt den första perioden med ett farligt offensiv och trycker tillbaka Timrå i egen zon. Linköping fortsätter att pressa Timrå som tillslut drar på sig en utvisning när Tim Erixon är tvungen att ta till med alla medel för att stoppa ett friläge och åker två minuter för fasthållning.

Timrå får spela matchens första boxplay. Efter 40 sekunder räddas Timrå av Jacob Johansson med en fin benparad i periodens vassaste målchans. Timrå kommer på fötterna efter ett tag och kan lösa resterande tid av boxplay utan att tillåta gästerna att komma till några offensiva lägen.

Matchen går till ett mer fysiskt spel och tillslut tippar det över när Per Svensson får en crosschecking i ansiktet och lämnar isen. Domarna åker ut till sekretariatet för att granska situationen. Domarna har tagit ett beslut och väljer att ge Vilmos Gallo i Linköping en tvåminutersutvisning för roughing. Timrå får dessvärre inte till något etablerat anfall i powerplay. Linköping finner sig fulltaliga med 8:30 kvar av perioden.

Timrå kan efter sitt powerplay åstadkomma några väldigt bra byten i offensiv zon, samtidigt so Linköping har det tufft och kan inte åka och byta då båset är på fel sida av planen, medan Timrå kan rulla på bytena.

Timrå fortsätter att spela offensivt medan gästerna faller tillbaka defensivt och blir stillaståendes i egen zon.

Timrå lider lite av samma syndrom som förra matchen då pucken inte studsar rätt.

Perioden slutar med oförändrat resultat. Skotten i den andra perioden vinner Linköping med 5–10 (17–16).

Timrå forsätter offensivt vilket lönar sig

Efter 57 sekunder utvisas Ty Rattie två minuter för tripping efter slarv med puck i offensiv zon. Timrå väntar spel med en man mindre. Efter två minuters spel med fyra man mot fem är Timrå återigen fulltaliga.

Timrå kommer in till fulltaligt med samma energi som tidigare i matchen och tar över kommandot. Timrå skapar flera anfall och har flera minuter i offensiv zon. Tillslut får Timrå med sig en utvisning och kan spela två minuter i powerplay.

Det tar bara 41 sekunder för Timrå att hitta en lucka till mål när Viktor Lodin avlossar en kanon till direktskott rakt upp i krysset. Skottet styrs marginellt av en Linköpingsback, men tillräckligt för att ställa Linköpings målvakt. 2–1 med ungefär halva perioden kvar att spela.

Det tar inte lång tid innan Albin Lundin kan plocka upp pucken på en retur och lägga in pucken i mål, dessvärre är målburen ur sitt läge efter att Linköpings målvakt Marcus Högberg fått målet ur position. Målet godkänns inte, vilket inte uppskattas av hemmapubliken som räknar upp till 1569 åskådare. Fortsatt 2–1 med dryga åtta minuter kvar att spela.

Timrå stoppas inte utan fortsätter att spela offensivt, vilket resulterar än en gång till ett powerplay. Timrå spelar effektivt och lägger flera skott på mål, än så länge utan utdelning. Tiden går snabbt och Linköping klarar av att spela två minuter med en man kort.

Intensiteten ökar samtidigt som matchklockan börjar rinna ut. Linköping jagar kvittering och tar ut målvakten med två minuter kvar. Men Timrå får loss pucken och Albin Carlson tar hand om situationen och lägger in pucken i mål från mittzonen, 3–1 till Timrå IK med 1:38 kvar av ordinarie matchtid.

I samband med målet tar Linköping timeout och blockan målvakten nästan direkt efter nedsläpp för att nu jaga en reducering.

Sekunderna går och slutsignalen ljuder till en Timrå vinst med 3–1 mot gästande Linköping!

Timrå vinner perioden 2–0. Skotten vinner Timrå med 10–5 (27–21).