Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Tung förlust hemma i NHC Arena

12 mars 2022 17:44
Matchrapport

Det var två lag som har mycket att spela om som ställde upp på isen idag. Timrå för undvika kval och Oskarshamn för att säkra sin play-in plats. Den första och andra perioden var jämna tillställningar där dock Oskarshamn ledde med ett mål men det var först i den tredje perioden som matchen punkterades efter målgranskning och matchstraff.


Tidigt mål

Båda lagen går ut på tårna och skapar chanser direkt. Timrå får ett tryck i IK Oskarshamns zon, men tappar ut pucken. Varpå Timrå sedan slarvar vid ett uppspel vilket ger gästerna en kontring som resulterar till matchens första mål, 0–1 på tavlan efter 2:46 spelat.

Timrå tappar inte farten av det insläppta målet, snarare tvärtom får det rödvita laget en energiboost och kommer till flera anfall.

Efter 7:47 får Timrå matchens första numerära överläge efter en holding. Timrå gör ett bra powerplay där laget skapar chanser. Men det farligaste läget kommer i samband med att IK Oskarshamn blir fulltaliga och får flera skott på mål samtidigt som det blir stökigt framför gästernas kasse. Pucken går inte in och gästerna klarar sitt boxplay.

Det tar inte lång tid innan Timrå får ytterligare två minuter i powerplay efter att Pontus Åberg blivit cross-checkad i ett uppspel genom neutrala zon. I detta powerplay kommer också kvitteringen när Ziyat Paigin gör sitt första mål i Timrå-tröjan. Ett skott som går igenom osedd av Tim Juel i Oskarshamnsmålet. 1–1 med 7:42 kvar att spela i den första perioden.

När det återstår fem minuter tar IK Oskarshamn åter ledningen efter en kontring. Det står nu 1–2 på resultattavlan, vilket visas perioden ut. Timrå har varit offensivt starkare än IK Oskarshamn som gjort sina två mål på misstag av Timrå, vilket gästerna har bevisat att förvalta väl.

Mållös period

Den andra perioden börjar inte i samma tempo som den första men håller ett relativt bra spel. Båda laget etablerar sig i varandras zoner där Timrå haft bäst chanser att näta pucken.

Efter åtta minuter är det gästerna som väger tyngst på vågen och kryper sig in i matchbilden. Timrå trycker framåt och vågen är nu tyngst på deras sida, en riktigt balansgång denna period efter halva spelad.

När det återstår sju minuter av perioden har Timrå kommit igång och levererar fina uppspel och får till längre anfall och ett tryck i offensiv zon. Men ännu inget nytt kvitteringsmål. Perioden spelas bra men har inte bjudit på några riktigt farliga målchanser.

När perioden går in i sina slutminuter börjar känslorna komma in i matchen och det börjar bli en en irritation i luften. Med. Två minuter kvar av matchen ligger vågen åter på gästernas sida som avslutar perioden väldigt starkt.

Perioden slutar oförändrad i målställningen med 1–2 på tavlan. Skotten denna perioden vinner Timrå med 9–6 (24–13).

Baklängesmål och matchstraff

Timrå öppnar perioden fint och trycker ner gästerna rejält i periodens första minutrar. Timrå har fått vittring på en ny kvittering. Timrå äger periodens första fem minutrar och får flera farliga skott på mål.

Istället får IK Oskarshamn till ett anfall och kan få in pucken i mål. Jacob Johansson störs av en Oskarshamnspelare och domarna väljer att granska målet, som godkänns. IK Oskarshamn tar därmed ledningen med två mål till 1–3. Ett mål som inte speglat matchbilden i den tredje perioden.

Efter 7:56 spelat faller Tim Erixon tillsammans med Daniel Muzito-Bagenda i mittzon där Oskarshamnspelaren blir liggandes på isen för en stund. Tim Erixon får därefter matchstraff efter att situationen bedöms som en slewfoot, vilket publiken protesterar mot. Timrå väntar därmed fem minuter i boxplay.

Det blir riktigt irriterat på isen och på läktarna i samband med den tidigare situationen med Tim Erixon. Oskarshamn spelar ett effektivt powerplay med en vandrande puck. Men Timrå kan stå emot och rensa bort pucken ett flertal gånger. Dessvärre när det återstår 58 sekunder av utvisningen utökar IK Oskarshamn till 1–4 efter ett skott från tekningscirkeln där Jacob Johansson blir skymd av egen spelare och ser inte pucken.

Med 4:45 får Timrå ett powerplay när Nolan Zajac blir slashad. Timrå får inte till något i powerplay utan gästerna kan skapa offensiva möjligheter och är nära på att utöka sin ledning, men där Johansson räddar pucken. När det återstår 25 sekunder får Timrå sitt första riktiga offensiva spel. Men när det återstår 9 sekunder av powerplayet får Timrå ytterligare två minuter i powerplay efter att Viktor Lodin trippats.

Timrå lyckas inte skapa något i powerplay och tiden rinner ut. IK Oskarshamn vinner matchen med 1–4 på tavlan. Skotten vinner Timrå med 29–22.