Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Idag 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Lundin prickskjuter hem segern på förlängning!

22 februari 2022 21:40
Matchrapport

Timrå IK kommer ut på hälarna med slarv i passningsspelet vilket Luleå tar vara på och vinner första perioden med ett mål mot noll. Timrå kommer ut mycket starkare i den andra perioden och hämtar ett tvåmålsunderläge till 2–2 inför den tredje perioden. Period nummer tre spelar jämt och fysiskt när båda lagen jagar ledningen, men tiden rinner ut och förlängning väntar. Albin Lundin finner sig fri med pucken efter ett pass av Laleggia och hittar nätet för seger mot Luleå Hockey på bortaplan.


Slarvig start

Ett högt tempo får matchens fem första minuter att flyga förbi. Det tar nämnare sex minuter innan matchens första avblåsning ljuder efter att Viktor Lodin skjutit en puck som går upp i nätet ovanför plexiglaset. Timrå är laget som hittills skapat skarpast chanser offensivt. Dessvärre är det hemmalaget Luleå som först får den röda lampa att lysa efter ett direktskott precis framför mål. Något som Sami Rajaniemi som vaktar kassen ikväll, inte hade några möjligheter att kunna rädda. 1–0 till Luleå efter 6:13 spelade minuter.

Matchen fortsätter i ett högt tempo åt båda sidor av isen. Timrå får även med sig en utvisning med 7:13 kvar att spela i den första perioden. Timrå slarvar otroligt mycket i powerplay och kommer knappt ur egen zon. Timrå kommer in i offensiv zon för första gången med 35 sekunder kvar av utvisningen. Luleå har under denna tid fått flera offensiva lägen som Rajaniemi stoppat.

Efter sitt powerplay har Timrå tappat sin spets framåt och låtit Luleå tagit över matchbilden till sin fördel som med 4 minuter kvar av perioden leder skotten med 13–4.

Utdelning i powerplay!

Efter 3:05 utvisas Robin Alvarez två minuter för tripping. Efter bara några sekunder drar Albin Carlson på sig en ny tripping och Luleå får spela med sex man på isen under den avvaktande utvisningen. När det återstår 1:20 av Alvarez utvisning får Timrå kontroll på pucken och väntar spel med tre spelare mot fem.

När det återstår 48 sekunder av fem mot tre så utökar Luleå sin ledning till 2–0 efter ett snabbt passningspel som tvingar Rajaniemi att byta sida och hinner inte tillbaka för att rädda pucken. Fortsatt spel i numerärt underläge för Timrå. Albin Carlson återgår till spel med 14:13 kvar att spela i period nummer två.

Luleå ådrar sig en utvisning när Jeremy Boyce blir trippad. Luleås Erik Gustafsson protesterar mot utvisningen och får en 2+2 för abuse of officials. Det betyder att timrå får spela fem mot fyra i hela fyra minuter. Timrå gör ett mycket bättre powerplay än visat i den första perioden. Det dröjer heller inte länge innan Ty Rattie hittar rätt och sätter ett reduceringsmål till 2–1. I och med 2+2 utvisningen återstår nu två minuter av Timrås numerära överläge. Timrå jagar en kvittering och skapar bra möjligheter men tiden rinner ut vilket gör Luleå fulltaliga.

Med 9:30 kvar att spela i den andra perioden drar Luleå på sig ännu en utvisning. Denna gång ett lagstraff med en spelare för mycket på isen.

Joey Laleggia får en riktigt ful tackling i ryggen av Juhani Tyrväinen som kommer i full fart. Ty Rattie står upp för sin lagkamrat och drar ner Luleåspelaren på isen. Domarna granskar situationen och ger Juhani Tyrväinen matchstraff. Ty Rattie får en två för roughing. Laleggia är okej och kan fortsätta att spela vidare i matchen. En tackling som kunde ha en mycket värre slut för Laleggia. Timrå får nu spela fyra mot tre i över minuten, därefter fyra mot fyra i dryga halvminuten innan Timrå har återigen numerärt överläge.

När det åter står 1:33 av utvisningen kvitterar Albin Lundin till 2–2 när han skickar iväg ett snabbt skott från nära inpå Luleåkeepern. Timrå får fortsätta i powerplay eftersom tiden är från matchstraffet. Luleå klarar dock resterande tid i boxplay. Men Timrå har tagit över matchbilden och sätter hård press på hemmalaget i sin jakt för ett ledningsmål.

Timrå vinner perioden med 2–1, lika så skotten med 8–5 (14–19).

Hård strid om pucken!

Efter 1:24 av den tredje perioden får Nolan Zajac en två för slashing och Timrå får i princip börja perioden med en man mindre. I numerärt underläge drar sig Jacob Blomqvist på sig en ny slashingutvisning och Luleå kan spela fem mot tre i 19 sekunder innan Zajac är tillbaka i spel. Luleå skapar ett hårt tryck i powerplay men Timrå gör det bra i boxplay trots att man inte kan rensa ut pucken ur zonen. Timrå klarar att spela av sina utvisningar och kommer tillbaka in i matchbilden.

Båda lagen strider om pucken i hopp om att först ta ledningen innan ordinarie matchtid är slut. Perioden är mer fysisk än tidigare perioder i matchen och det dundrar i sargerna.

Ett generellt högt tempo som får tiden att gå. Robin Hanzl drar på sig en slashingutvisning och Timrå väntar boxplay med 5:39 kvar att spela. Timrå klarar spel med en man mindre på isen utan större svårigheter. Fullt manskap med 3:40 kvar att spela. Robin Hanzl får därefter en kontring men skottet träffar inte mellan stolparna.

Perioden slutar 0–0 där Luleå vinner skotten med 11–5 (30–19).

Albin Lundin avgör med sitt andra mål i matchen!

Timrå vinner pucken i egen zon och Albin Lundin åker sig fri och får ett pass från Joey Laleggia. Lundin är fri mot Sebastian Andersson i Luleåmålet och prickskjuter in pucken i mål och avgör där också matchen med 2–3 på tavlan.

Timrå tar två viktiga poäng för att haka på Malmö i tabellen och skapa lucka till Djurgården i botten av tabellen.

Nästa hemmamatch

Om en vecka, torsdagen 24 februari tar vi emot Frölunda hemma i NHC Arena! Säkra din plats idag på tik.ebiljett.nu