Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Förlust i Landskrona

13 augusti 2021 20:13
Matchrapport

Kvällens match mot Malmö var en jämn batalj i stora delar av matchen. Med ett ettmålsunderläge i den andra pausvilan låg matchen öppen men Malmös effektivitet i den sista perioden avgjorde och till slut skrevs siffrorna till 5-0 till Malmö


Tidigt baklängesmål

Inledningsvis är det Malmö som tar taktpinnen och radar upp ett antal bra målchanser under dom första minuterna. Dom första chanserna lyckas Rajaniemi rädda men till slut blir han tvungen att kapitulera. Marcus Sylvegård i Malmö gör matchens första mål.

Strax därefter får Timrå chansen att kvittera när Malmös Anton Olsson får sätta sig i utvisningsbåset. Timrå kontrollerar pucken i offensiv zon och skapar ett par målchanser men Malmö orkar hålla emot.

Efter några minuters spel där lagen turats om att driva pucken börjar Timrå att ta över matchen. Snygga dragningar och en hög press på malmöspelarna skapar en hel del riktigt bra målchanser. Men man lyckas inte riktigt hitta in bakom Daniel Marmenlind.

Istället är det Malmö som får chansen att utöka. Timrå drar på sig en utvisning och får sitta av två minuter på botbänken. Men efte ett gediget arbete i defensiven lyckas man vifta bort det numerära underläget utan att det någonsin blev riktigt nära en utökning.

Med två minuter kvar av perioden blir det grinigt mellan Ty Rattie och Marcus Sylvegård som båda får åka och sätta sig i utvisningsbåset på grund av osportsligt beteende. Sylvegård får dock en +2 på grund av slashing vilket innebär två minuters powerplay till Timrå. Bortsett från den absoluta inledningen av det numerära överläget så har Timrå svårt att skapa några målchanser eller ens ta sig in i offensiv zon. Det blir inget mål och strax därefter är perioden över.

Mycket powerplay

Timrå kliver ut i den andra perioden och börjar direkt jaga kvittering. Det blir ett gäng lägen tidigt i perioden men inget som är nära att egentligen bli mål. Istället fortsätter spelet fram och tillbaka i cirka fyra minuter innan Sami Rajaniemi åker på en utvisning för att ha varit utanför sin zon bakom målet (nytt för i år).

Ett numerärt underläge väntar alltså Timrå i två minuter. Snabbt blir det farligt och Malmö är inte långt ifrån att gå upp till två mål men Rajaniemi räddar situationen. Därefter lyckas Timrå näst intill att hålla Malmö borta från vår zon under resterande del av deras powerplay.

Det hinner gå knappt en minut innan det är dags för nästa utvisning. Denna gång får Malmö nöja sig med en man mindre på isen. Det är inte mycket som går rätt inledningsvis för Timrå men efter cirka 1:30 in i powerplay så hittar man in och utmanar rejält om ett mål. Målet uteblir men efter en stökig situation så drar Malmö på sig ytterligare en utvisnings vilket innebär tre mot fem i några sekunder innan det fortsätter med fyra mot fem. Även detta powerplay blir fruktlöst utan några större farligheter. Men likt tidigare utvisning så drar Malmö på sig ytterligare en utvisning innan den förra är över då Malmös Erik Engstrand har spelat färdigt efter en crosschecking på Nolan Zajac. Han får ett game misconduct och efter lite om och men så visar det sig att även Nolan Zajac åker ut på en två minuters roughing. Spel fyra mot fyra väntar i två minuter innan Timrå får tre minuters powerplay.

Timrå jagar kvitteringen och är ytterst nära ett par gånger under dom efterföljande minuterna som innebär både fyra mot fyra och fem mot fyra. Men det är fortsatt svårt att hitta nätet. Målvakten Daniel Marmenlind fortsätter på samma stil som i kvalet i våras.

Med 40 sekunder kvar av perioden är det ytterst nära att det blir mål då Robin Alvarez kommer från sidan med ett skott mot men icke – Vi går till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

Det rinner iväg

Timrå kliver ut starkt i den tredje perioden och lyckas bland annat skapa ett friläge. Men återigen så vill sig inte pucken in. Istället så är det Malmö som kommer att få utdelning. Fyra minuter in i perioden styr Carl Persson in ett skott från Adam Ollas Mattsson bakom Rajaniemi vilket innebär 2-0 till Malmö.

Med tio minuter kvar av perioden är det dags igen. Malmö kontrar och väl framme i vår zon spelar Kalle Östman fram till Tim Lindfors som sätter pucken i nätet bakom Rajaniemi. Även fyran och femman skulle komma innan matchen var över. Det blir en tilltrasslad situation framför vår bur innan Christoffer Forsberg får tack på pucken och hittar nätet. Bara sekunder efter tekning lyckas Malmö få till en spelvändning som avslutas med att Isac Göransson också hittar nätet.

Det är också det sista som händer i matchen som slutar med 5-0 till Malmö.

Nästa match

Nästa match spelas om en vecka, 20 augusti, då mot IF Björklöven.