Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Den tredje träningsmatchen slutade i förlust - borta mot Björklöven

20 augusti 2021 20:15
Matchrapport

Timrås tredje träningsmatch stod på schemat. Med en vinst och en förlust tidigare, väntade nu ett Björklöven på bortaplan. Efter en mållös första period, vann Björklöven den andra perioden med 2-0. Trots två Timrå-mål i slutperioden, förlorade det till slut med 5-2 (0-0, 2-0, 3-2).


Svag första period av Timrå

IF Björklöven öppnade matchen starkt, bland annat med hjälp av en tidig Timrå-utvisning. Jacob Johansson fick mycket att göra och gjorde det med bravur.

Timrå hade stora problem att etablera ett offensivt spel. Det var mycket sökande och försök, men inget som nappade kollektivt.

Andra halvan av första perioden var något bättre av Timrå. Laget ägde betydligt mer puck, men de heta målchanserna uteblev fortsatt. Det var Björklöven som jobbade fram de bästa målchanserna. Johansson fick vid flera tillfällen sträcka ut rejält för att hålla nollan intakt.

Med minuten kvar av perioden fick Timrå sitt första numerära överläge i matchen. Det var även första gången i perioden som Timrå på riktigt etablerade ett ordentligt offensivt spel. Men målnollan stod sig och lagen gick till periodvila med 0-0 på tavlan. En rätt händelsefattig period med fördel för Björklöven.

Tvåmålsunderläge efter två spelade perioder

Timrå inledde perioden med powerplay-spel i dryga minuten. Utan att få någon utdelning då, kunde Björklöven sedermera sticka upp och skapa ett par farliga målchanser. Det var även startskottet på en väldigt fartfylld och rolig hockey i några minuter.

Vi fick se ett betydligt intensivare Timrå i den andra perioden. Målen satt däremot långt inne för båda lagen. Men tid 10:31 spräcktes till slut målnollan. Det var hemmalaget Björklöven som gjorde det genom Gerry Fitzgerald.

Bara minuten efter målet fick Ty Rattie ett friläge, men hittade inte luckan bakom Joona Voutilainen.

Timrå hade sedan 1-1-puck i nät, men det var en tydlig handrörelse av Albin Lundin som styrde in pucken i mål. Något domaren uppmärksammade och dömde bort målet.

Under en tuff Timrå-period med svårigheter att komma ur egen zon, utökade Björklöven sin ledning till 2-0. Målskytt var Axel Ottosson som petade in pucken efter att Johansson inte lyckats blockera pucken, tid 13:33.

Timrå gjorde ett försök till reducering i sluttampen av den andra perioden, men Björklöven visade upp ett kompakt försvarsspel för att bibehålla sin 2-0-ledning. Något de även lyckades med. En lite bättre period av Timrå, men trots det ett 2-0-underläge efter två spelade perioder.

Timrå lyckades inte komma ikapp

Timrå inledde, likt andra perioden, även den tredje perioden i numerärt överläge. Men precis som tidigare tillfällen slutade det inte i någon utdelning.

Timrå var offensivt lagt under inledningen. Pucken var i princip bofast i Löven-zonen nästintill hela tiden. Och till slut kom även betalningen. Det var Oliver Bohm som hittade luckan bakom Voutilainen, efter skott från blålinjen, tid 3:29.

Timrå fortsatte trycka på efter reduceringen. Mitt under forceringen åkte Timrå dessvärre på en utvisning. Under det numerära underläget lyckades Björklöven komma till ett tre mot ett-läge. Men där Johansson kom upp stort och stoppade det målförsöket. Det skulle däremot inte ha någon betydelse. För bara dryga halvminuten efter fick Felix Girard ett friläge, vilket han förvaltade väl. 3-1 Björklöven, tid 11:25.

Efter målet gick luften ur Timrå något. Men från ingenstans kom ändå 3-2-reduceringen. Det var Liljewall som styrde in pucken efter skott av Liljegren, med drygt fem minuter kvar att spela.

Timrå-glädjen var däremot kortvarig. Bara 43 sekunder efter utökade Björklöven till 4-2, genom mål av Veeti Vainio.

Uppförsbacken blev för tuff för Timrå. Trots en bra sista period samt två mål, förlorade de ändå med 5-2, efter att Olle Liss punkterat matchen i öppen målbur.

Nästa match

Nästa match spelas nu på torsdag hemma i NHC Arena mot just Björklöven. Säkra din plats till matchen på tik.ebiljett.nu.