Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Timrå
TIK

Målrikt i sista träningsmatchen mot Luleå

7 september 2021 20:14

Det var dags för sista träningsmatchen innan SHL säsongen drar igång på riktigt. Vi tog oss till Coop Norrbotten Arena för ett möte med Luleå. Hemmalaget blev ett nummer för stort ikväll och kunde gå ifrån den målrika matchen med seger 7 mål mot 3


Intensiv och målrik första period

Det var en intensiv matchinledning med två lag som ville driva upp ett högt tempo. Luleå fick en dubbelchans tidigt men Jacob Johansson höll pucken utanför nätet. Efter den möjligheten så blev det mycket tempo men inga direkta farligheter på ett par minuter. Men efter cirka 6.30 så försökte Luleå sig på en krosspassning som Ty Rattie snappar upp i slottet, han försökte sig på ett snabbt handledsskott mot krysset som Jesper Wallstedt lyckas få sin plockhandske på och ställningen höll sig 0-0.

Men bara ett par sekunder, för på den efterföljande tekningen så hittar Luleå en yta för kontring och det skulle vara den tidigare Timråiten Vilmos Galló som skulle komma fri mot Jacob Johansson och han hittade en lucka och satte alltså 1-0 efter 6.59.

Bara 1,5 minut senare skulle hemmalaget även utöka sin ledning när man snurrade upp Timrå försvaret och Oscar Engsund blev helt ren på den bortre stolpen och kunde enkelt styra in pucken bakom en chanslös Johansson.

Chanserna fortsatte att flöda i den första perioden och Timrå var ytterst nära en reducering när Jacob Olofsson blev frispelad, men han fick inte riktigt kontroll på pucken och en Luleåförsvarare hann ifatt och lyckas avvärja Olofssons skottläge med sin klubba.

Men Timrå skulle till slut få sin reducering, efter ett högt presspel så dök pucken upp hos en helt ren Viktor Lodin som i sin tur drev in i slottet och tryckte upp ett handledsskott över Wallstedts plockhandske denna gången och in i nät fram till 2-1.

Timrås reduceringsglädje skulle bli kortvarig, 1,5 minut efter målet så skulle Luleå återta sin två-målsledning, Radek Muzik åkte in i offensiv zon och drog iväg ett skott upp över stöten på Jacob Johansson fram till 3-1.

Chanserna stannade av något efter målet och perioden slutade just med siffrorna 3-1.

Skott: 11-7

Luleådominans i den andra men Johansson höll kvar Timrå i matchen

Luleå kom ut hårt även i den andra perioden och skrapade fram den första möjlgheten redan efter 45 sekunder, då gled Pontus Andreasson runt Timrå försvaret och försökte lägga in pucken mellan benen på Johansson men han höll tätt. Bara sekunder senare så hittade Galló fram till Muzik men även denna gången så var Johansson på tårna och kunde göra en fin räddning.

4.17 in i perioden så skulle Luleå till slut öka på sin ledning i powerpaly. Linus Omark fick först en jättechans när han åkt genom Timrå boxen men Johansson räddat med benskyddet, Omark fick tillbaka pucken bakom målet och hittade Brendan Shinimin framför målet som i sin tur satte 4-1.

Timrås första riktigt farliga möjlighet i den andra perioden kom efter drygt halva perioden då det blev lite kaotiskt framför Wallstedt men pucken ville inte riktigt studsa Timrås väg.

Efter 9.32 så kom en ny Luleå kontring och Oscar Engsund blev frispelad centralt i slottet men Jacob Johansson stod för en fin plock.

Minuten senare så missade Luleåback pucken och Albin Lundin fick fri väg fram mot Wallstedt, han försökte sig på en dragning för att öppna upp mellan benen men Wallstedt läste det och kunde hålla pucken mellan benskydden.

Ytterligare en miss av Luleåspelare ledde fram till att Timrå kom i en 2-mot-1a efter 13 minuter. Sebastian Hartmann hittade Erik Andersson med passningen över centrallinjen och Andersson försökte att slå till på ett tillslag men Wallstedt visade på en snabb sidledsförflyttning och kunde rädda öven den möjligheten.

Jacob Johansson står för ytterligare en fin räddning med 1.30 kvar av perioden, under en avvaktande Timrå utvisning så hittar Luleå in med en passning som styrs precis framför honom men benskyddet kommer ut och 4-1 står sig perioden ut.

Skott: 17-4

Det blir tillslut tio!! mål i sista träningsmatchen

Luleå fick inleda den tredje perioden i powerplay och nyttjade detta, Pontus Andreasson blev fri vid ena tekningscirkeln och hade helt öppet mål och gjorde inga misstag utan rakade in 5-1 redan efter 49 sekunder.

Timrå fick ett powerplay strax efter Luleås mål och var oerhört nära att resultera, Albin Lundin hittade en passning över till en helt ensam Jens Lööke, men Wallstedt kommer ut och gör en stor räddning.

Istället skulle Luleå utöka ytterligare en gång och även detta i powerplay. Efter 6.55 så styr Linus Fröberg in pucken mellan benen på Johansson fram till 6-1.

Till slut så skulle Timrå hitta nät igen och denna gången så var det efter ett kanadensiskt samarbete där Nolan Zajac hittade en pass över till Joey LaLeggia som tryckte till direkt och denna gången kunde inte Wallstedt hålla pucken ur när utan 6-2 var ett faktum.

Kort efter reduceringen så var det nära att reduceras ytterligare en gång, Jacob Olofsson kom igenom och fick en dubbelchans men Jesper Wallstedt kom återigen ut och gjorde ett par viktiga räddningar.

Efter 16.44 hittar Timrå ytterligare en reducering då Ty Rattie får pucken i neutral zon, driver in offensivt och drar in pucken precis över benskyddet på Wallstedt.

En minut efter Ty Ratties reducering så skulle Luleå fastställa slutresultatet till 7-3 efter att Daniel Sondell klippt till med ett hårt skott från backposition.

Skott: 8-8

Försäsongen är nu över och SHL säsongen drar alltså igång härnäst då vi på lördag tar oss an Oskarshamn på borta-is klockan 15.15.