Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Första vinsten inkasserad!

26 mars 2022 20:56
Matchrapport

Kvalseriens första match stod för dörren denna kväll och Timrå och Timrå IK Supporterklubb hade bestämt sig för att inleda detta kval på bästa möjliga sätt. Med en busslast av supportrar i ryggen inledde vi starkt i den första perioden, dock utan utdelning. Den kom i den andra perioden i massor!


Djurgården spräcker nollan

Timrå inleder matchen i en rasande fart och skapar ett flertalet bra målchanser under matchens första fem minuter. Djurgården får någon kontring men allt som allt så är det Timrå för hela slanten. Att ett mål inte har kommit än ska Djurgården tacka Alexander Salak i målet för.

Matchen fortsätter på samma vis under stora delar av hela perioden. Båda lagen är disciplinerade och målvakterna stabila. Timrå är i det stora hela det bättre laget och borde kanske ha haft ett mål men istället är det Djurgården med två minuter kvar av perioden får en kontring och gör matchens första mål via Emil Berglunds klubba, efter en diagonalpass av Tim Söderlund.

Innan periodtutan tjuter hinner Timrå skapa en otroligt bra målchans efter att Ty Rattie brutit ett uppspel från Djurgården och nästan hamnat helt fri mot Salak. Tyvärr blir det inget mål och det är också bland det sista som händer i perioden

Ketchup!

Djurgården inleder perioden ungefär som Timrå gjorde i den första perioden. Tidigt skapar man flertalet målchanser men Johansson i målet håller emot.

Men efter fem minuters spel fångar Timrå upp pucken i offensiv zon. Albin Lundin får pucken vid höger tekningscirkel och skickar över pucken till andra sidan där Nolan Zajac fångar upp och drar bort Alexander Salak – Varpå han enkelt lägger in pucken i nätet med en backhand! Det fortsätter att hända grejer nu. Tre minuter senare får Blomqvist, framför målet, en pass från Andersson, bakom målet, som han lirkar in mellan benen på Alexander Salak!

Ytterligare två minuter senare smäller det igen! Robin Hanzl hittar Joey Laleggia med en pass på andra sidan offensiv zon helt ensam. Därefter dundrar han in Timrås tredje mål för kvällen! Efter dessa tre snabba mål är det en helt ny matchbild. Timrå vinner duellerna i sarghörnen, vinner puck och är det lag som har tagit över matchbilden. Det hänger ytterligare ett Timråmål i luften. In i det sista är vi nära mål men vi får nöja oss med tre i denna period.

Första vinsten till Medelpad

Starten på den tredje perioden är mer jämn än dom två tidigare inledningarna. Det är lite av ett ställningskrig i ett par minuter där Djurgården är något bättre. Det är inga riktigt farliga målchanser vi får se i dom första 7-8 minuterna.

Det ska dröja tills att det är tre minuter kvar av perioden innan nästa mål kommer. Sebastian Hartmann kliver upp på högerkant och slänger iväg en slumppuck mot Alexander Salak som lite förvånande tappar in pucken och vi har 4-1 med tre minuter kvar att spela.

Djurgården får en chans att jobba ikapp mot slutet av matchen. Timrå drar på sig sin första utvisning med två minuter kvar att spela, varpå Djurgården plockar Salak och spelar sex mot fyra. Utdelning blir det också men närmare än så kommer dom inte. Timrå vinner matchen med 4-2 och har med det 1-0 i matcher!

Nästa hemmamatch

På måndag vänder vi hem till NHC Arena - Ditt stöd är ovärderligt!

Säkra din plats på tik.ebiljett.nu