Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 27 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov

Boo Ahl

Vad gör du nu för tiden?
– Jag jobbar på ett metallföretag i Jönköping
– På hockeyfronten tränar jag ett av HV:s pojklag där sonen spelar och så hjälper jag till lite med ungdomsmålvakterna.

Vad har du för minnen från Timrådebuten 1998?
– Ingenting, när det gäller motstånd och så. Men jag minns att jag var ordentligt nervös innan säsongen eftersom jag kände mig osäker på formen. Jag kom ju från Nürnberg med ett ganska stukat självförtroende. Dels drabbades jag av en svår knäskada under tiden i Tyskland och dels dog min pappa i samma veva. Det var en tung tid i livet.

Hur kom det sig att du hamnade i just Timrå?
– Ärligt talat hade jag inte så många anbud att välja bland, men när dåvarande Timråtränaren Peo Larsson kontaktade min agent kändes det rätt på en gång. Jag kände att jag behövde få komma till en miljö där jag kunde få tillbaka självförtroendet och i Timrå tog alla hand om mig på ett fantastiskt sätt från början. Det blev som en nystart i karriären.
– Sedan måste jag även nämna Bo ”Bulla” Berggren som ytterliggare en anledning till att jag valde Timrå. ”Bulla” var nämligen min stora idol när han spelade i HV 71 på 70-talet. Han var nog alla smågrabbars favorit i Jönköping på den tiden. När jag skrev på för Timrå fick jag samtidigt chansen att tacka ”Bulla” för alla oförglömliga stunder i gamla Rosenlundshallen.

Roligaste minnet?
– Givetvis när vi gick upp i elitserien i mars 2000. Vi hade ett suveränt flyt den säsongen och spelade riktigt bra hockey hela vägen fram. Dessutom var det ett otroligt drag på publiken och fansen.

Tråkigaste?
– Det kändes rätt tungt då Timråledningen inte ansåg att jag och Fredrik Andersson höll måttet och värvade den kanadensiske målvakten Kevin Hodson istället, mitt under säsongen. Hodson fick dock återvända till staterna efter någon vecka, utan att ha spelat en enda match.

Någon speciell match du gärna minns tillbaka på?
– En väldigt avgörande match var ju när vi skulle möta Nyköping på bortaplan i kvalserien, samma säsong som vi gick upp. I bussen på vägen ner drabbades jag av ryggskott, men Nyköpings naprapat lyckades fixa till mig och sedan gjorde jag en kanonmatch på kvällen. Har för mig att vi vann med 3-1 eller något i den stilen.

Bästa kompis i Timrå?
– ”Tjobba” Nänsén, Stefan Klockare, Fredrik Tideman och jag själv bildade ett trevligt litet gäng.

Någon du fortfarande har kontakt med?
– Ja, Klockare snackar jag med nästan varje vecka. Han bor kvar i Skellefteå. Sedan träffar jag alltid många andra när jag hälsar på i Sundsvall eller går och tittar på någon av Timrås matcher.

Vem var din idol under uppväxten?
– Bo ”Bulla” Berggren förstås, men också ”Pekka” Lindmark som vaktade Timrås mål då. Leif ”Honken” Holmqvist stod också i HV 71 under några säsonger, men han var på nedgång då.

Karriärens största ögonblick?
– SM-guldet med HV 71 1995, förstås. Det var ju som en enda saga och jag var i sagolik form under hela slutspelet. Jag blev även uttagen i Tre Kronor samma vår och var med om att spela hem VM-silver.
– Men elitserieavancemanget med Timrå ligger inte ligger långt efter. Det var också en otrolig upplevelse. Fansen hade ju väntat i 19 år och det känns faktiskt riktigt kul att tänka på att man har varit med och bidragit lite till den position som klubben har i dag.

Sveriges bäste spelare genom tiderna?
– Börje Salming måste ligga bra till.

Världens bäste?
– Mario Lemieux.

Sveriges bäste målvakt genom tiderna?
– Pelle Lindbergh, men jag tror att Henrik Lundqvist snart befinner sig på samma nivå.

Världens bäste?
– I mina ögon är Vladislav Tretjak den störste.

Till sist – plocka ut en favoritline från tiden i Timrå med dig själv som målvakt. 
– Då säger jag kompisarna Tomas ”Tjobba” Nänsén och Stefan Klockare på backen och så en kedja bestående av Mikael Lindholm, Henrik Zetterberg och Anders Huss… Jag spelade med många bra grabbar, men det är nog bäst att jag säger dom här för annars får jag bara en massa skit av gubbarna nästa gång vi ses, ha ha!

INTERVJU AV: PELLE EHNBERG hösten 2007