Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec

Håkan Pettersson

Vad gör du nuförtiden?
–    Jag är sjukpensionär sedan tre år tillbaka och bor i ett hus nära älven, ett stenkast från Bergeforsparken.

Vad minns du av din debutmatch i Timråtröjan 1967?
–    Vi var ju sex killar som kom samtidigt från Giffarna när de lade ner hockeyverksamheten. Verner Persson, Orvar Kempe och Göte Viklund, som var ledare på den tiden, var dock inte rädda för att ge oss ungdomar, chansen. Jag minns att jag spelade i samma kedja som Inge Hammarström och Janne Stolpe och vi spelade 0-0 mot Modos fruktade kedjetrio med Håkan Nygren och bröderna Öhman. Det kändes stort.

Roligaste minnet?
–Oj, det finns så många… En kul grej var förstås när vi gick upp i Elitserien igen 80-81 efter att man harvat några år säsonger i division I. Det var ett otroligt intresse då.
–    Sedan måste man ju nämna åren i början på 70-talet då vi hade ett fantastiskt lag. Framför allt så hade vi tre riktigt bra kedjor; Finn, Olle och jag själv, samt ”Bulla”, ”Tåget” och Ove Larsson och så Kent Lindgren, Arne Lundström och Lennart Norberg.

Någon speciell match som du gärna blickar tillbaka på?
– Det ska väl i så fall vara när vi slog Brynäs med 4-3 den där gången som publiken sprängde grindarna. Det var nog 11-12 000 i hallen den kvällen. 1972 tror jag att det var.

Tråkigaste minnet?
–    Att vi inte hängde kvar i Elitserien 81-82. Luften gick ur oss på vårkanten då vi förlorade snöpligt hemma mot Brynäs. Till råga på allt var det Mats Näslund, Inge Hammarström och Anders Dahlin som avgjorde. Sedan fick vi Thommy Abrahamsson skadad och han var en viktig kugge.
–    Jag vet att Timrå jobbade stenhårt på att få hem Mats (Näslund) inför elitseriecomebacken och jag vet också att han var jättesugen på att komma hem. Vi hade aldrig åkt ur om den värvningen hade lyckats.

Bästa kompis i Timrå?
–    Olle, Finn och jag umgicks även en hel del utanför rinken. I slutet av karriären var jag mycket ihop med ”Pekka” Lindmark.

Någon som du fortfarande håller kontakt med?
–    Nej, inte regelbundet. Men ”Bulla” träffar jag fortfarande lite nu och då.

Du spelade 65 matcher i Tre Kronor och har fyra VM-brons hemma i prisskåpet.  Vilken medalj värderar du högst?
–    Den från VM i Bern 1971, då ”Lill-Strimma” och jag var Timrås enda bidrag i truppen. Det var roliga år i landslaget och man lärde känna fantastiska personligheter. Jag hade förmånen att få spela med många skickliga spelare, som till exempel Börje Salming.

Men till skillnad från BJ fick du aldrig något proffserbjudande?

– Nej. Däremot var jag listad för Philadelphia, men det var ju på den tiden då ingen svensk hade åkt över för att prova lyckan. Det var alltså innan Thommie Bergman for över och lyckades ta en plats i Detroit.
–    Nuförtiden brukar jag tänka att ”Bulla” Berggren skulle ha passat perfekt i dagens NHL med allt spel i fem mot fyra. ”Bulla” hade varit kung där borta, med sin fina blick för spelet, teknik och fina skott.

Vem är den bäste du har spelat tillsammans med?
– Under åren i Tre Kronor var jag mycket imponerad av Håkan Wickberg och Tord Lundström. Men rent individuellt måste jag svara ”Lill-Strimma” Svedberg. Han var otrolig och kunde alltid kliva fram och göra något avgörande mål när det som bäst behövdes.

Den bäste du mött?
– Utan tvekan Bengt-Åke Gustafsson, då han kom fram i Färjestad. Han gjorde precis vad han ville på isen.

Efter att du lagt skridskorna på hyllan provade du även på som A-lagstränare under två säsonger (1984-86). Vad minns du från den tiden?
–    Jag kom in i ett skede då klubbens ekonomi var helt körd i botten. Jag vill minnas att vi hade en budget på 300 000 kronor och att det skulle fördelas över hela truppen så att vi åtminstone fick lite bilersättning. 
–    Men trots att vi flyttade upp elva-tolv juniorer lyckades vi ändå kvalificera oss för både play off och allsvenskan, där vi dock vägde för lätt. 
–    Senare blev jag ungdomstränare och följde bland annat Timrås 77:or under några år. Det passade mig nog bättre att hjälpa till med småkillar.