Söndag Sön 9 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Onsdag Ons 12 Maj Maj
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Fredag Fre 13 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Onsdag Ons 1 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Jocke Nilsson

Vad gör du nuförtiden?
– Jag jobbar som inköpare på Metso Paper, är sambo med Helena och har en tioårig dotter, Amanda.

Berätta hur det kom sig att du hamnade i Timrå 1987?
– Jag spelade med AIK:s juniorlag och tanken var egentligen att jag, Jerry Friman och Roger Olsson skulle försöka slå oss in i A-laget under försäsongsträningen. Men en dag kom Verner Persson och undrade om vi inte hade lust att flytta upp till Norrland och börja lira med Timrå för att skaffa värdefull rutin. Vi hade bara tänkt stanna i ett år, men jag är fortfarande kvar.
– Lustigt nog hade vi också alternativet att spela för Väsby och det var just den säsongen som Väsby helt sensationellt gick upp i elitserien.

Du kom ju till Timrå under en period då klubben var på dekis och spelade i division 1 med knappt tusen åskådare på läktarna. Hur kändes det?
– Jo, men vi stockholmskillar kände direkt att vi hamnat på historisk hockeymark och det dröjde inte länge förrän vi fick höra alla legendariska och underbara historier om klassiska spelare som ”Lill-Strimma”, ”Bulla” och ”Tåget” av de andra.  Det gjorde att man snabbt fick en speciell känsla för klubben. 
– Hockeykulturen satt i väggarna och det visade sig alltid när vi spelade derbyn mot Sundsvall eller viktiga play off-matcher. Så fort att det började hetta till kom publiken.

Roligaste minnet?
– Då väljer jag allsvenska premiären 1992 då vi spelade 4-4 mot hårdsatsande Rögle inför fulla hus. Jag gjorde två mål den kvällen, bland annat ett då jag snurrade upp Kari Eloranta.

Tråkigaste?
– Alla de gånger som vi brände chansen att få spela i allsvenskan. Vi hade egentligen ett riktigt skapligt lag och spelade alltid bra mot bra motstånd, men förlorade ibland obegripligt mot sämre gäng. Jag glömmer till exempel aldrig säsongen då Sollefteå vann serien på minusmål. Det ska ju bara inte kunna hända! Det var helt sjukt. 
– Ett annat riktigt trist minne var när vi förlorade den avgörande play off-matchen mot Vita Hästen i Norrköping våren 1989. Vi ledde dessutom inför sista perioden, men tappade allt. Rickard Rauge avgjorde för dem på sudden death. Hade vi vunnit där så hade vi fått spela kvalserien.

Bästa kompis under Timråtiden?
–    Vi stockholmskillar umgicks ju mycket förstås, men vi smälte å andra sidan in bra med hela gänget. Jag var ju totalt elva år i klubben och umgicks med en massa olika spelare under den perioden; Micke Johansson, Micke Lind, Daniel Casselståhl och Markus Sjöberg. I dag har jag mest kontakt med Sjöberg.
– Faktum är att bara Robban Carlsson är kvar i laget sedan jag slutade.

Var det självklart att du skulle satsa på hockeyn under uppväxten?
– Nänä, jag hade lika gärna kunnat satsa på fotbollen. Jag gick faktiskt ett och ett halvt år på fotbollsgymnasiet i Stockholm. Men när det började gå bra i AIK:s juniorlag valde jag hockeyn istället.

Hade du någon idol eller förebild?
– Mats Näslund. Det är faktiskt lite komiskt att jag ingår i den Näslundska släkten numera. Mats är ju morbror till min sambo Helena.
– Men den störste av alla är nog Wayne Gretzky. Jag såg honom live en gång när vi i IFK Tumba åkte över till USA. Då var Gretzky som allra bäst och det var en upplevelse.

Du lade av redan som 31-åring 1998. Två år senare gick Timrå upp i elitserien. Ångrar du att du lade av för tidigt?
–    Nej, inte alls. Jag spelade dessutom min allra sista match för Timrå borta mot AIK i Globen. Det var en perfekt avslutning. Cirkeln var liksom sluten.

Dina berömda pudellockar är borta. Var det bättre förr?
–    De som säger så vet inte vad de snackar om. Hockeyn har utvecklats så enormt bara sedan jag slutade. Jag skulle inte hänga med många sekunder därute på isen i dag. Det går så ruskigt snabbt.

Följer du fortfarande Timrås framfart?
– Jag ser varje match, hela familjen har årskort! Efter elva år som spelare och 20 år på orten är Timrå IK mitt lag, även om jag önskar att det ska gå bra för AIK också.