Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 24 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar

Örjan Lindström

Vad gör du nuförtiden?
– Jag jobbar som logistiksamordnare på Strålfors i Ljungby. Sedan är jag även assisterande coach i Troja/Ljungby åt Martin Karlsson, som ingick i den berömda miljonkedjan med Hardy Nilsson och ”Krobbe” Lundberg.

Med en pappa* som spelade 15 säsonger i W/Ö på 40- och 50-talet var det väl självklart att också du skulle börja lira hockey?
– Det kan man kanske tycka, men under en period var jag faktiskt mer lockad av fotboll och blev även uttagen till förbundets elitläger i Halmstad. Men när Eje Lindström gav mig chansen i A-laget redan som 17-åring, tog jag beslutet att satsa fullt ut på hockeyn.  

Roligaste minnet? 
– Som timrågrabb var det förstås otroligt skoj att få vara delaktig i att föra tillbaka laget till Elitserien våren 1981. Det var en fantastisk stämning på matcherna och det snackades hockey överallt. 
– Men mitt allra roligaste hockeyminne är utan tvekan när jag var med om att vinna JEM-guld med småkronorna 1972. Det var den första stora internationella framgången för svensk juniorhockey och vi hade ett riktigt kanongäng med spelare som Mats Walltin och Stefan Persson.

Tråkigaste? 
– När jag petades ur elitserietruppen sommaren 1981.Tränaren Olle Åhman ansåg att jag hade varit skadad för ofta och jag hade i och för sig haft problem med ryggen en längre tid. 
– Men just den där försäsongen hade jag tränat hårdare än någonsin och kände mig i kanonslag. Petningen var ett riktigt dråpslag och jag mådde jättedåligt. Jag var ju timrågrabb och hade sett fram emot att få spela elitserien igen.
– Som tur var ringde Tommy Andersson, som just blivit tränare i Troja, och erbjöd mig ett kontrakt. Då drog jag söderut på en gång. Sedan dess har jag blivit kvar härnere i Småland alltid trivts fantastiskt bra både med människorna och med Troja/Ljungy. På sätt och vis kan man säga att petningen var det bästa som hade kunnat hända.

Är det någon speciell match i Timråtröjan som du gärna minns tillbaka på?
– Ja, speciellt en match i Scaniarinken i Södertälje då jag fick hoppa in som center istället för Olle (Åhman) och spela med Håkan (Pettersson) och Finn (Lundström). Vi vann med 5-3 och jag gjorde två mål och en kanonmatch. 
– Ett annat skojigt minne är när jag prickade in 5-5 borta mot Djurgården på ”Hovet” i exakt samma sekund som slutsignalen ljöd.

Bästa kompis under Timråtiden?
– Jag hade flera kompisar som inte spelade hockey, men bland spelarna i laget umgicks jag mest med ”Bulla” Berggren och ”Tåget” Söderberg. Det var två roliga prickar och fantastiska hockeyspelare. Jag beundrade ”Bullas” centerspel mycket och ”Tåget” kunde vara vidunderligt bra i sina bästa stunder.

Någon du fortfarande håller kontakt med?
– Nej, det kan inte säga. Det är ju snart 30 år sedan jag flyttade hit till Ljungby. Men mamma bor fortfarande kvar. Pappa gick ju tyvärr bort i oktober.

Vad hade du själv för idol eller förebild under uppväxten?
– Utan tvekan Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg. Jag hade den stora äran att få spela tillsammans med honom under  två säsonger. En fantastiskt ödmjuk person och en hockeyspelare utöver det vanliga.

Följer du fortfarande hur det går för Timrås A-lag?
– Absolut! Jag ser så gott som alla matcher på tv. Folk däruppe kanske tror att jag går omkring och är bitter efter petningen, men det är ju så länge sedan och det finns inga hard feelings alls. Tvärtom tänker jag med värme tillbaka på hur jag blev omhändertagen och uppfostrad i Timrå IK. Jag kom ju fram via Verner Perssons hockeyskola Björnungarna.

Till sist – plocka ut en favoritfemma från din tid i Timrå. 
–”Pekka” Lindmark i mål och ”Lill-Strimma” och Jan-Erik ”Biffen” Nilsson som backar. Framåt väljer jag Åke ”Tåget” Söderberg, ”Bulla” Berggren och Mats Näslund.

*Fotnot: Örjans pappa Sven ”Svenna” Lindström spelade 15 säsonger i Wifsta-Östrand mellan 1944 och 1959 och gjorde sig känd som en notorisk målskytt med sina 182 mål på 155 matcher. Spelade både SM-kvartsfinaler och semfinaler med W/Ö i slutet av 40-talet och början på 50-talet. 
”Svenna” var också A-lagstränare mellan 1964-67. 
Sven Lindström avled i oktober 2007.