Troja tog straffrevansch
Publicerad: 2018-01-29

Måndagens match var en repris på mötet mot Troja Ljungby i fredags - Med en liten skillnad. Den här gången var det hemmalaget Troja som gick segrande ur straffdramat.

Timrå tar ledningen – Men Troja svarar snabbt

Matchinledningen är intensiv och underhållande med en knapp fördel för hemmalaget Troja Ljungby men målen uteblir. Efter matchens första powerbreak tar Timrå så smått över kommandot och trycker på för ett ledningsmål. Med drygt halva perioden spelad får Jeremy Boyce-Rotevall en klubba upp mot ansiktet och tvingas kliva av isen men Timrå står stadigt trots det och till slut kommer målet som spräcker nollan. Vilmos Galló var den som fick spräcka nollan för Timrå men glädjen blev kortvarig. Direkt efter målet fick Troja Ljungby ny energi och kunde snabbt kvittera. 1–1 var också det resultat vi fick med oss in till den första periodvilan.

Hemmalaget fullbordar vändningen

De som uppskattade tempot och intensiteten i den första perioden lär inte ha blivit besvikna över inledningen av den andra. Båda lagen fortsätter på den inslagna vägen och sätter upp ett högt tempo. Haukeland testas rejält i ett av Troja Ljungbys anfall och hans räddning lär ha imponerat såväl hockey- som gymnastikförbundskaptener inför OS. Troja Ljungby håller dock pressen vid liv och trots att Timrå och Henrik Haukeland håller emot väl tvingas de till slut kapitulera. Troja Ljungby tar ledningen med 2–1 efter en mycket stark period. Efter målet kommer Jeremy Boyce-Rotevall tillbaka i spel. Utvisningarna har lyst med sin frånvaro i hittills i matchen men 14 minuter in i den andra perioden kommer kvällens första som då drabbar Troja Ljungby. Timrå får dessvärre svårt att skapa något i powerplay och hemmalaget blir fulltaliga utan att någon större skada skett. 2–1 står sig istället perioden ut.

Timrå kämpar sig ikapp

Timrå sätter en hård press i den tredje perioden men det hettar aldrig riktigt till för Timrå som inte får hål på Trojas målvakt. Istället kommer ett litet bakslag när Johannes Kinnvall utvisas med halva tredje perioden kvar. Hemmalaget gör det bra i powerplay och testar Haukeland några gånger om men norrmannen står pall. Istället kommer så målet som Timrå jobbat för. Jacob Olofsson slår en finfin passning till John Westin som trycker in kvitteringen till 2–2. Ställningen står sig perioden ut och vi får förlänging.

Troja tar revanch

Timrå inleder positivt i förlängningen och får lite hjälp på traven när Troja Ljungby åker på en utvisning. Timrå gör det bra i powerplay och Jonathan Dahlén får tre jättelägen att avgöra men en stabil hemmamålvakt. Även Haukeland testas i två- mot ettläge men även han avstyr och matchen går till straffar. Väl där räddar Trojamålvakten samtliga Timråstraffar och hemmalaget tar därmed revansch från i fredags och får extrapoängen med sig ikväll.