• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Idag 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt

Södertälje kunde inte ta sig igenom den rödvita rustningen

17 februari 2018 17:39

Det var en stark insats från båda lagen men Timrå hade ett vassare försvar och kunde därmed visa på färg. Brattström storspelar i kassen på hemmaplan.


Målvakten har huvudrollen

Pucken är släppt i NHK arena och Lavoie vinner tekningen. Timrå har inledningsvis svårt att komma ur egen zon. Båda lagen saknar några viktiga spelare. Det går fort när Timrå sätter press och kan snabbt få övertag i offensiv zon. Det ges några fina målchanser redan från start. Från läktaren hör man en stark Timrå klack. Det finns även några bortasupportrar för att heja på sitt lag. Boyce leder upp sin kedja mot en otrolig chans där han själv avlossar men passerar precis ribban. Även nya tillskottet Fabian Zetterlund får en målchans men det avlossas på sidan av kassen. Timrå har övertag av den första perioden än så länge, men som vi vet så går det snabbt i hockey. Brattström spelar stadigt i kassen trots besök av Södertälje spelare. Det avlossas en hel del skott från Timrå men tyvärr passerar dom målburen. Första perioden avslutas utan mål eller utvisningar.

Kinnvall nätar

Det är ett fartfyllt spel direkt från start och Södertälje får en chans mot Brattström men han plockar den. Timrå vinner tekningen och går mot Södertäljes försvar. Det hettar till framför kassen och Södertälje spelare åker ut för slashing. Powerplay är stundat för Timrå. Södertälje spelar ett stark försvar och Timrå får ingen chans under hela powerplayet. Men man hinner precis bli 5 mot 5 när en spelare från Södertälje drar på sig en holding och man ska åter igen på powerplay. Man hittar inte riktigt något spel och har svårt att etablera sig. Men tillslut lyckas Kinnvall se mellan gubbarna och kan snabbt näta bakom Södertäljes målvakt. Det går snabbt när Södertälje vänder, men då lyckas Gallo dra på sig en utvisning och man ska nu spela boxplay. Brattström storspelar i kassen och bjuder på en riktigt show räddning. Timrå klara sig utan reduceringsmål. Det ett väldigt jämt spel under en längre tid innan Dahlrot drar på sig en utvisning och ska sitta 2 minuter. Ett boxplay som Timrå måste klara för att behålla ledning inför tredje period. Brattström gör räddningar i världsklass, man kan till och med skåda ett litet skratt när han räddar öppenkasse.

Öppen kasse för Johnsson

Efter pucksläpp hinner det bara gå några sekunder så avlossar Dahlén mot Södertälje och domaren visar direkt att man ska ringa på det skottet. Det blir inget mål och perioden kan fortsätta. Det är jämnt tempo från båda laget trots en viss fördel mot Timrå, dom har lättare att etablera sig och skapa ett drivande spel. Timrå vinner puck i offensiv. Man tappar på blå och Södertälje får en möjlighet mot Brattström. Han har stått för några otroliga räddningar denna omgång. Det kommer en utvisning på en Södertälje spelare som domaren missar, vilket leder till att man tappar en spelare i uppåkningen. Det är ett starkt försvarsspel och Södertälje kan inte riktigt ta sig igenom den rödvita rustningen. Dalroth drar åter igen på sig en utvisning och Timrå ska spela boxplay. Kämpen Strömberg står på planen och försvara sitt Timrå. Ingen utdelning för Södertälje i powerplay och det är nu 5 mot 5. Matchen fortsätter i ett hett tempo och vi väntar oss en otrolig dramatik i slutskedet. Det roliga tar aldrig slut, 5 sekunder kvar av matchen sätter Johansson öppen kasse 2-0.

Mål: 2-0
Skott: 31-22