Vinnare i Årets Hållbara företag!
Publicerad: 2023-09-22
Teamsters
Igår gick Sundsvalls Business Awards av stapeln och Teamsters, Timrå IK’s verksamhet för social hållbarhet var nominerad i kategorin Årets Hållbara företag.

Sen starten av Teamsters 2017 har vi aktivt arbetat med flera initiativ relaterade till olika samhällsutmaningar och Agenda 2030 där vi också samverkar med skolor, föreningar, näringsliv, organisationer och kommuner i regionen. Tack vare ett stort engagemang hos våra partners och inte minst våra otroligt viktiga och värdefulla medarbetare både i och utanför Timrå IK och Teamsters har vi kunnat bidra till att skapa platser för gemenskap, rörelseglädje och inkludering. 

När kvällens prisutdelning startade var kategorin Årets Hållbara företag den första som skulle delas ut och prisvärden SSG Standard Solutions Group läste upp motiveringen innan de ropade ut kvällens vinnare – Teamsters! 

Priset tillkommer fler än Timrå IK och Teamsters. Det är ett kvitto på det arbete som alla runt omkring oss bidrar till under nattvandringar, i Anton Lander café, på skolor, i skridskoskolan, i omklädningsrum, på fritiden, på läktaren och på många andra ställen. Både barn och vuxna som tar sitt ansvar och skapar ett mer jämställt, jämlikt och inkluderande samhälle är med och skapar förutsättningar för ett mer hållbart och välmående närområde. 

- Detta är ett otroligt ärofyllt pris som delas med alla som på ett eller annat sätt tillhör eller har en relation till Teamsters. Alla barn och unga som vi får träffa genom vår verksamhet, alla som jobbar i Teamsters på olika vis, alla våra samarbetspartners och företagspartners. Det är ett pris som i synnerhet lyfter vikten av att fortsätta vår gemensamma resa för att skapa en positiv och hållbar framtid och samtid, säger Jennie Hjorth, Verksamhetsansvarig Teamsters 

Alla barn har rätt till fysisk aktivitet. Alla barn har rätt till gemenskap. Och alla barn har rätt till en inkluderande och jämlik värld. Tack till alla er som hjälper oss bidra till detta! Tillsammans är vi alla vinnare idag. 

Juryns motivering: 

”Genom regional samverkan och ett outtröttligt engagemang skapar årets vinnare stora samhällsinsatser. Här erbjuds gemenskap och glädje som bidrar till att stärka såväl skolprestationer som folkhälsa. Dom initiativ som vinnaren har gjort har bidragit till ett tryggare och ett mer inkluderande samhälle.”  

Det senaste året har Teamsters vunnit tre priser i kategorin hållbarhet. Läs gärna mer om dom här: 

Region Västernorrlands Hållbarhets- och Jämställdhetspris 2022: https://www.timraik.se/article/hswvaleqt-43ei1/view 

Guldstegen Årets Hållbarhets- och Mångfaldspris:

https://www.timraik.se/article/dmvarup-43ei1/view 

Sundsvalls Business Awards Årets Hållbara Företag: https://www.businessawards.se/prisvardar/arets-hallbara-foretag/  

Linda Olovsson