Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Timrå IK vinner efter en otrolig vändning

30 december 2021 22:00
Matchrapport

Timrå IK vänder och vinner 2021 års sista möte efter en otrolig vändning från 1–5 till 6–5 i förlängning.

Malmö är det starkaste laget i matchens första två perioder, samtidigt som Timrå inte får puckarna att studsa sin väg. Malmö växlar upp i den andra perioden och får utdelning på sina chanser. Malmö leder med 1–5 inför den sista perioden.

Timrå kommer ut och briljerar genom reducera efter bara två minuter. Efter det ramlar puckarna in tills det står 4–5 tills det återstår knappa fem minuter kvar av perioden. Pontus Åberg kvitterar och förlängning väntar, som Hartmann sätter en seger på genom ett mål med fem sekunder kvar av förlängningen.


En seg period som är händelsefattig

Det är Timrå IK som startar matchen starkast med pressande framspel genom neutral zon. Timrå får även till ett bra offensivt tryck i gästande Malmös zon.

Malmö som hade en lite segstartad inledning kommer in i matchen och gör även första målet för kvällen med 12:46 kvar att spela av perioden. Ett mål som kanske inte speglar matchbilden efter sju minuter. Efter sitt mål har Malmö mer och mer tagit över matchbilden och trycker tillbaka Timrå i egen zon.

En händelselös period och tiden går fort. Med 1:23 kvar av perioden får Timrå matchens första powerplay efter att Markus Lauridsen i Malmö drar på sig en interference. Timrå får spela resterande tid av perioden i numerärt överläge.

Perioden går till sitt slut och Timrå har 37 sekunder kvar av sitt powerplay kvar att spela. Malmö vinner perioden med 1–0, lika så skotten med 5–7 i statistiken.

Malmö lägger i en extra växel

Den andra perioden startar intensivt med ett kvitteringsmål av Timrå IK när Robin Hanzl trycker in pucken på backhand efter 20 sekunder. Kort därefter svarar Malmö med fullt manskap genom att ta ledningen med 2–1, bara en minut efter Timrås kvitteringsmål.

Med 1:32 utvisas Malmös Lars Bryggman två minuter för delaying the game. Och Timrå får en ny chans att kvittera i powerplay. Joey Laleggia är nära på att näta pucken med ett direktskott men räddas av Oscar Alsenfelt i Malmömålet. Timrå har det svårt att få igång ett riktigt powerplay med med mindre än minuten kvar i numerärt överläge får Timrå till ett tryck i offensiv zon. Dessvärre klarar Malmö sitt spel med en man mindre med 16 min kvar att spela.

Efter fem minuters spel i den andra perioden trappas intensivteten ner utan att något riktigt händer. Spelet går till kamper längst sargerna där Timrå verkar snäppet starkare än Malmö.

Malmö får in ett 1–3 mål med 11:58 kvar att spela i den andra perioden.

Timrå har kommit tillbaka in i matchen och får till flera chanser men pucken studsar inte Timrås väg och Malmö kan återigen ta matchbilden till sin fördel.

Med 7:56 kvar på klockan får Malmö ett friläge och kan utöka sin ledning till 1–4, efter ett sämre byte av Timrå.

Malmö fortsätter genom att göra ytterligare ett mål till 1–5 efter en soloprestation av Carl Persson som tar sig igenom banan och får ett skott på mål som letar sig in bakom Sami Rajaniemi. Timrå IK väljer att byta ut Rajaniemi mot Jacob Johansson i samband med målet. Målet räknas till Carl Persson tredje för kvällen.

Perioden rinner ut och slutar med 1–4 till gästerna. Skotten slutar på 14 lika.

Timrå IK står för en otrolig tredje period

Timrå kommer ut i den tredje och är aggressiva. Redan efter två och en halv reducerar Timrå till 2–5 när Robin Alvarez står fri i slottet och trycker in pucken i krysset.

Den trejde perioden spelas hård med tuffa närkamper längst sargerna. Båda lagen försöker skapa uppspel.

Pontus Åberg reducerar till 3–5 när han rundar kassen via köksvägen och trycker in pucken runt stolpen med 12:31 kvar att spela i den tredje perioden. Det dröjer inte lång tid tills Filip Westerlund gör sitt andra mål för säsongen och reducerar till 4–5 med 11:32 kvar att spela. Timrå har hittat kraften och pucken studsar rätt hittills i den tredje perioden.

Nu har läktaren med närmare 1500 åskådare vaknat och applåderar fram Timrå IK. Timrå har hämtat sig väl efter matchens tunga mittperiod. Däremot behövs det minst ett mål till för att få poäng från kvällens drabbning.

OCH (!) 5–5 målet kommer när Pontus Åberg gör sitt andra mål för kvällen genom en styrning framför mål. Spänningen stiger till skyarna när det återstår 4:55 kvar av perioden och Timrå håller i faklan.

Perioden går till sitt slut och återhämtningen är ett faktum. Timrå vinner perioden med 4–0 och skotten med 16–6 (34–28). Förlängning väntar.

Timrå vänder ett 1–5 underläge till en 6–5 vinst i OT

Det är en riktig intensiv förlängning med vassa chanser från båda lagen. Men det är Timrå IK som gör det avgörande målet när Sebastian Hartmann får in pucken genom ett lågt skott som styrs in av Malmös egna Ollas Mattson med enbart fem sekunder till godo. Timrå vänder ett 1–5 underläge till vinst med 6–5 inom loppet av 24:55 sekunder. Hela spelartruppen visar en uppoffrande lojalitet till laget och sviker inte sig själva trots två tunga perioder och ett underläge på 1–5.

Timrå IK önskar alla ett gott nytt år!