Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Torsdag Tor 15 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

Brett engagemang är en viktig del i Timrå IKs vision och genom Teamsters ska vi ska vara en ansvarstagande aktör och förebild i samhället. Vi ska samverka och jobba med näringsliv, organisationer, föreningar och skolor i regionen.

Teamsters verksamhet är uppbyggd på tre olika inriktningar:

 

SKOLA – UTBILDNING – SAMHÄLLE

 

SKOLA – Föreläsningar och träffar ute i våra grundskolor. Hur ska en bra kompis vara? Hur viktigt det är med trivsel och trygghet och hur skapar man det? Vi pratar om ämnen kopplade mot läroplanen och skollagen. Vi försöker skapa en förståelse för eleverna att vi pratar om samma ämnen och frågor oavsett om det är i omklädningsrummet, på arbetsplatsen eller hos en partner som försöker skapa en bra arbetsmiljö på sin arbetsplats.

Vi anordnar fadderdagar där vi är med en klass hela dagen. Från olika lektioner, till raster och i lunchmatsalen.

Vi ser också till att få träffa de yngsta barnen och leker med dem på raster och fritids.

Att få fler barn i rörelse är något vi jobbar intensivt med i Teamsters arbete.

 

UTBILDNING – Hur kan vi hjälpa våra barn och ungdomar i verksamheten att bli bättre utbildade? Inte bara som hockeyspelare utan framför allt som människor. Vilka värderingar har vi och vad lär vi ut? Vi utbildar spelare och ledare att få större kunskap om bl a droger, alkohol och spel. Vi jobbar ihop med Vertikal Utveckling som en del i det jobb vi gör med att utbilda spelare och ledare i föreningen.

Teamsters hjälper också till att fler tränare får chansen att utvecklas och utbildas. Vi tror att ju fler och bättre utbildade tränare vi har i regionen, ju fler och bättre utbildade barn och ungdomar kommer vi få vilket skapar en synergieffekt i samhället.

Vi ska börja med läxläsning och hjälpa barn som har problem med läxor och hjälpa till efter skoltid med läxor.

Vi anordnar föreläsningar för våra partners, spelare och ledare. Vi har bl a haft Jonathan Hedström på besök för att prata om sin resa och karriär som elithockeyspelare och med sina problem med ätstörningar och vilka tips och råd han kan ge för att inte våra barn/ungdomar ska hamna i samma sits.

 

SAMHÄLLE – Vilka insatser gör vi för samhället och vilket ansvar har vi? Timrå IK har ett stort ansvar och det är viktigt att förvalta det ansvaret på ett bra och hållbart sätt. Vi har ett stort samarbete med Lekterapin på Sundsvalls sjukhus där vi tillhandahåller en loge varje hemmamatch för barn och familjer från Lekterapin där de kan få en paus från sin vardag med att kolla på hockey. Vi har också två stora träffar med Lekterapin, en innan jul där vi anordnar julpyssel och julklappsutdelning på sjukhuset tillsammans med barnen och en träff på våren där Lekterapin har sin stora dag och vi är med och bidrar tillsammans med andra föreningar i regionen.

Varje barn som skriver in sig och vill testa på skridskoskolan ska få möjlighet att låna utrustning till den dagen barnet växer ur låneutrustningen alternativt inte vill använda den längre. Mycket viktigt ur ett rekryterings- och hållbarhetsperspektiv där det ska vara enkelt, smidigt och billigt att börja spela ishockey i Timrå IK!

Vi premierar barn/ungdomar i Timrå kommun om de håller sig från tobak i vårt jobb med Tobaksfri Duo.

Teamsters har en fond där vi delar ut medel varje år till föreningar eller aktiviteter som gör skillnad i samhället. Det kan vara nystartade föreningar som jobbar aktivt med att få in barn och ungdomar att börja idrotta. Föreningar som jobbar med integration i samhället och aktivt jobbar mot utanförskap. Föreningar som verkligen gör skillnad, där vill vi vara med och hjälpa med de medel vi kan från Teamstersfonden.

Vi kommer 2021 starta välgörenhetstävling med Timrå Golfklubb där överskottet går till Teamstersfonden.

Under 2021 kommer Teamsters vara inblandad i och starta upp Trygghetsvandring i Timrå kommun. Ett initiativ mellan flera föreningar där vi samverkar och hjälper till att man ska känna sig trygg på kvällarna i Timrå kommun.

För mer info eller om du vill bli partner till Teamsters kontakta:

Jennie Hjorth, Timrå IK Teamsters 
Telefon: 060-789 10 26
Email: [email protected]

På Timrå IK är vi övertygade om att vi kan göra något åt utanförskapet. I år börjar 199 sexåringar i grundskolan i Timrå. Enligt Skandia kommer 25 av dessa hamna utanför samhället senare i livet. När dessa 25 barn fyller 65 har de kostat samhället 374 miljoner kronor. Och då har vi inte räknat in den största kostnaden - det stora lidandet för barnen och alla närstående.

584 möjligheter att skapa förändring - varje dag!

Vi i Timrå IK är övertygade om att vi kan göra något åt detta. Med 860 föräldrar, tränare och eldsjälar engagerade i Timrå IK kommer vi dagligen i kontakt med 584 barn och ungdomar. Det är 584 möjligheter att varje dag arbeta förebyggande och långsiktigt för att tillsammans motverka utanförskap.

Upptäck fördelarna med att bli en del av Teamster-nätverket.

Som företag eller organisation kan du stötta denna viktiga satsning och samtidigt stärka företagets egna CSR-arbete. Visst, en självklar vinning är att ditt företag uppmärksammas och alla möjligheter projektet skapar i att stärka relationer till befintliga och nya kunder. Men den riktiga vinsten blir att faktiskt motverka utanförskapet. Det är vad vi kallar för en riktig seger. 

"Vi kände att detta initiativ från Timrå IK går linje med våra värderingar och vår värdegrund. Tanken att kunna hjälpa till att motverka utanförskap, att kunna förhindra att någon ska behöva ha ont i magen när man startar skolan för att man känner sig utanför gjorde att valet föll på att inrikta oss mot fadderverksamhet för de yngre skolbarnen. För varje utsatt elev vi kan göra skillnad så har vi tillsammans med Timrå IK lyckats." - Ulf Zetterström, VD Bilbolaget

"Vi på Peab vill med vår sponsring och våra samarbetspartners framför allt främja en meningsfull fritid för unga och ett långsiktigt engagemang för ungdomars utbildning. Samtidigt vill vi också att ungdomar ur alla delar av samhället ska få möjlighet att utveckla sin förmåga till nytänkande och innovation. Vi på Peab vill tillsammans Timrå IK helt enkelt vara med att forma morgondagens mångfaldssamhälle tillsammans med andra som är lika engagerade som vi på Peab" - Jörgen Eriksson, Regionchef Nord, Peab Anläggning AB

För mer info eller om du vill bli partner till Timrå IK Teamsters kontakta:

Oscar Johansson, Timrå IK
Telefon: 060-789 10 24
Email: [email protected]

Timrå IK Teamsters Övriga Partners:

Timrå Kommun
Region Västernorrland
Länsförsäkringar Västernorrland
Grant Thornton